Kako srušiti Warriorse?

Završilo je Finale i sada su i 2 poslednje ekipe završile svoju sezonu. Warriorsi su bili uspešniji i uzeli naslov prvaka, a Cavsi se ipak moraju dobro zamisliti ako žele srušiti ovakve Warriorse. Praktički nisu imali šanse u ovoj seriji, te su uspeli dobiti samo jednu utakmicu, a puno mana ekipe Clevelanda je isplivalo na površinu. Što trebaju uraditi da iduće sezone imaju više šanse srušiti Dubse?

1 Pronaći boljeg beka šutera.

JR Smith se prekasno probudio. U zadnjoj utakmici je pokazao svu raskoš svoga talenta, no zato ga u prve dve nije bilo nigde. Takva nekonstantnost ne može biti u šampionskoj ekipi. Iako je dosta napredovao u obrani, smirio se čak i u napadu i dalje JR nije konstantan kako bi trebao. Shumpert je odličan obrambeni igrač, no loš je u napadu, dok je kod Korvera potpuno obrnuta situacija. Nemaju two-way beka s klupe i to je Lueu najveći problem.

2 Bolji back up play

Lebron je sredinom sezone zavapio da mu uprava nabavi playa. Ove sezone se trošio više nego ikada i izgradnji igre, a play mu je bio preko potreban. Primer je Delly koji je ništa više od solidnog NBA igrača, a puno je pomogao Lebronu čisto prevođenjem lopte, stavljanjem otvorenih šuteva i time da nije manjak u obrani. Deron je doveden kao veliko pojačanje ali neviđeno je razočarao, nije ga bilo nigde u seriji protiv Warriorsa i tu bi Cavsi mogli napraviti najveći pomak.

3 Jača klupa

Uverljivo najveći problem, koji je ujedno povezan i s prva dva, je klupa. Očajan nastup svih igrača s klupe u prvim utakmicama je koštao Cavse. Nisu se okrenuli, a gubili su 2-0, dok njihova klupa nije napravila gotovo ništa. Prošle godine su imali veliki uticaj, dok ove je bio minimalan. Toliko su loši da su bez Lebrona gotovo pa da ne mogu zabiti koš, a čak je i za Kralja to preveliko opterećenje. Iduće sezone prioritet im mora biti pojačanje s klupe, kako bi Lebron, Kyrie i ostali mogli uzeti predah veći od 5 minuta.

(Photo by Gregory Shamus/Getty Images)

Ovogodišnji Cavsi

Ovaj tekst iznad je pisan nakon Finala prošle godine. U ovoj sezoni, kao što znamo, imamo možda i najslabije Cavse u posljednjih nekoliko godina. Ne samo da nisu uspjeli riješiti niti jedan problem iz prošle sezone, već su natovarili još poneki. Praktički svi mogu biti problem u ovoj ekipi ukoliko se ne zovu Lebron James. Pozicija beka šutera je još kritičnija nego prošle godine, jer JR se otprilike jednom u seriji odluči pojaviti na utakmici. Razočarao je u gotovo svim dvobojima u ovoj postsezoni i to nikako nije dobar znak.

Osim što nisu pronašli back up playa, sada nemaju ni kvalitetnog startera. George Hill je nešto konstantniji od JR-a no i dalje to nije dovoljno dobro za NBA Finale. Pogotovo njegova igra na gostujućem terenu. Prošle godine su imali Irvinga, pa nije pomoglo, a ove godine bi situacija mogla biti još i gora.

Lebron je fenomenalan, igra vrlo vjerovatno najbolju košarku života i pravo je čudo što je ovu ekipu uspio dovesti do Finala. Iako je Istok još uvijek relativno slab (to neće biti slučaj idućih godina) to ne umanjuje ovaj uspjeh, prvenstveno Lebrona. No, protiv Warriorsa neće biti tako “lagano”. Nisu rješili probleme iz prošle godine, dapače sada ih imaju još i više. Jedina nada im je da Kralj poludi, a da ostatak ekipe odigra kvalitetno svoje role. U svim utakmicama. Onda možemo pričati o nekoj šansi za dobiti Ratnike. Inače, jako teško…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*