Kraljev posljednji ples

Tijekom čitave ove sezone Lebron James se spominje u kontekstu raznih klubova. Počelo je sve s transparetnom u Phill koji zove Kralja da dođe u Sixerse, pa sve do priča da Lebron ide u Lakerse. Nema kluba koji ga ne želi, no Lebron šuti i dominira. Ovaj playoff je odigrao na nestvarnoj razini, a u velikom Finalu ga mogu zaustaviti samo – njegovi suigrači.

To bi mogla biti kap koja će preliti čašu da Lebron odluči još jednom “odnijeti svoje talente” u neku drugu franšizu. Posljednjih dana u njegovom kontekstu, osim starih klubova koji ga vijaju već pola sezone, su Rocketsi. Oni su došli samo na korak od izbacivanja Warriorsa i da Paul nije doživio povredu, serija je vrlo lako mogla otići i na drugu stranu. No Rakete su bile blizu, fali im samo još malo kako bi potvrdili da ova serija nije slučajnost, a prema najavama Chrisa Paula najbolji košarkaš današnjice bi mogao pojačati Rakete.

Nakon što je morao presjediti najbitniju utakmicu karijere, Paul je izletio iz dvorane i odmah krenu u “Akciju regrutacije Lebrona”. Pozvao je Kralja da se priključi njemu i Hardenu i da formiraju vrlo vjerovatno najbolju trojku koju je NBA liga ikada vidjela. No, naravno to neće ići samo tako. Rakete su već sada prebukirane što se tiče plaća, te će se morati riješiti nekih bitnih igrača kako bi Lebron potpisao.

Prvo će morati otići Ariza. Sjajan 3-D igrač koji se doduše nije proslavio u sedmoj utakmici, no bio je izuzetno bitan šraf ove ekipe tijekom čitave sezone. Capela sigurno neće moći dobiti max ugovor, a priča se kako mu neke druge franšize spremaju baš to. Mogu mu ponuditi nešto manji ugovor, a moguće je čak i da Capela pristane na njega. No, opet isto tako je moguće da želi “pokupiti pare”. Osim ovog dvojca iz Houstona će morati otići i Gordon i Anderson. Gordon je bio prava haubica s klupe, jedan od najboljih šestih igrača Lige, dok se Anderson nije naigrao ove sezone.

Još veći problem od ovih igrača će biti klupa Houstona. Ako potpišu Lebrona, ostatak rostera će morati popuniti igračima na minimalcu. To neće biti 3,4 igrača, već praktički čitava klupa. Uz sve to moraju nagovoriti i Cavse da odrade sign and trade. Čini se nemoguća misija, no Morey će sigurno dati sve od sebe da dovede Rocketse do naslova. Ako to znači da mora potpisati Lebrona, sigurno će i to pokušati.

1 Trackback / Pingback

  1. Kralj želi u Hollywood - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*