Simmons ostaje rookie

ben simmons mvp
Screenshot/Twitter

Ova sezona je bila posebna po mnogočemu. Playoff potpuno pripada Lebronu Jamesu koji ostvaruje povijesne učinke, no regularna sezona je pripala novacima. Mladi igrači su potpuno preuzeli primat i pokazali da se ne moramo bojati za budućnost Lige. Tu prvenstveno mislimo na Donovana Mitchella, Jaysona Tatuma i Bena Simmonsa.

“Mitchell je ROY”

Baš oko potonjeg se podiglo najviše “prašine”. Naime Simmons nije iz ove draft klase, već su ga Sixersi birali prošle godine, no on je zbog povrede stopala propustio cijelu sezonu. Tako da je ove sezone zaigrao svoju prvu NBA utakmica, tako da se on karakterizira kao rookie. Mitchellu se to nije svidjelo i “javno” je izrekao kako Simmonsa ne smatra rookiem jer je on proveo cijelu sezonu sa organizacijom. Iako nije igrao, mogao se priviknuti na neke stvari.

Bliži se kraj sezone, a povelo se pitanje, smatra li se Ben Simmons za rookiea? Adam Silver je otklonio sve sumnje. -“Ovo pravilo ne mislimo mijenjati. Svakako i da mislimo mijenjati sigurno to nećemo napraviti u pola sezone. No, zasada to pravilo sigurno ostaje.”- izjavio je Silver. Vodstvo NBA lige je dosada uvelo mnoge promjene, od kojih je većina bila dobra, no ovo neće dirati.

Tako Simmons ostaje rookie, a stvar je dodatno zakomplicirao Tatum fantastičnim izvedbama u playoffu. Ove godine nas očekuje izuzetno napeta borba za rookiea godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*