Nestvarni Curry i savršeno veče Warriorsa!

NBA Buzz

Warriorsi su odigrali savršeni šuterski meč i poveli sa 2-0 u finalnoj seriji. Noćas je bilo 122 – 103, a GSW je vodio tokom celog meča ne dozvolivši Cavsima da im ozbiljnije priprete.

Cleveland je pokušavao da se približi, posebno u trećoj deonici, ali to nije bilo dovoljno jer su protiv sebe imali raspoloženog protivnika.

Posebno je raspoložen bio Steph Curry koji je sa 33 poena predvodio pobednika. Pogodio je čak 9 trica iz 17 pokušaja, uz 8 asistencija i 7 skokova. Time je pretekao Lebrona po broju trojki u play offu, ali je oborio i rekord Ray Allena po broju trica na jednom meču finalne serije – Allen je 2010 kao igrač Bostona protiv Lakers dao osam.

“Znajući ko je držao rekord ovo je veoma kul stvar. Bilo je ovo specijalno veče, nadamo se da će se dogoditi još posebnih stvari i da ćemo ostvariti još dve pobede”, rekao je Curry.

Pri tome, Curry je dao trojki koliko i ceo tim Cavsa zajedno:

Durant je za Warriorse dao 26 poena, uz 9 skokova i 7 asistencija, Klay je ubacio 20 poena, a sjajan je bio Javale McGee sa 12 poena i 6 od 6 iz igre.

Lebron je bio najefikasniji kod Cavsa, ubacio je 29 poena uz 13 asistencija i 9 skokova. On je prestigao Jabara na drugom mestu večne liste strelaca u finalima NBA, i sada je sa 1.327 poena drugi iza Jerry Westa (1.679). Love je dodao 22 poena uz 10 skokova, Hill je ubacio 15 poena.

Serija se seli u Cleveland, gde je treći meč na programu u noći između srede i čtvrtka.

1 Trackback / Pingback

  1. GSW: Put do odbrane titule - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*