Dečko, ubijaš!!!

Kako prenosi B92, letonski košarkaš i zvezda Njujork Niksa Kristaps Porzingis prati igre Gran Kanarije u španskom košarkaškom prvenstvu.

“Jednorog” prati i igru doskorašnjeg igrača Crvene zvezde Nikole Radičevića koji se u crveno-belom nije najbolje snašao, pa je poslednjih mesec, mesec i po dana u Zvezdi praktično presedeo na klupi.

Radičević sada igra polufinale Endesa lige protiv šampiona Evrope Real Madrida i u prvom meču nije upisao pobedu, ali je ukupno ubacio 10 poena i dobro je ušao u meč.

“Nikola Radičević ubija”, napisao je na Instagramu Porzingis. Njih dvojica su do 2015. godine bili saigrači u Sevilji pre nego što je Letonac krenuo put NBA lige.

Radičević je dve godine kasnije došao u Zvezdu je tek povremeno pokazivao dobre partije, a u takmičenju kakva je Evroliga moralo je da ih bude više.

“U polufinalu smo jer verujemo u sebe i zato što uživamo, igramo dobru košarku, konkurentni smo i mada igramo protiv najboljeg tima Evrope tražimo svoju šansu. Za to nam je potrebna maksimalna energija svih 40 minuta”, rekao je Radičević pred drugi meč polufinala sa Realom koji se igra u utorak.

Real je pobedio Gran Kanariju pobedio sa 88:70, a Radičević je sa indeksom 13 bio jedan od dvojice najboljih na parketu. Da podsetimo, letonski košarkaš se trenutno oporavlja od teške povrede jer su mu u februaru pokidani ligamenti kolena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*