Ni Kyrie nije nedodirljiv

irving kelti
Screenshot/Twitter

Najveći dobitnici prošlog ljeta su definitivno Boston Celticsi. Sklopili su fantastičnu ekipu, koju su samo povrede zaustavile da dođe do Velikog Finala. Na neki način su im i te povrede koristile, jer su sada Brown, Tatum, Rozier i ostali ponijeli teret playoffa i sjajno se snašli. Imaju sada godinu dana više iskustva i poslije toga su definitivno bolji igrači.

Trade majstor Danny Ainge još uvijek nije stao sa sklapanjem ove ekipe. Nešto se šuškalo oko trade paketa sa Mavsima kako bi dobili 5. pick na ovogodišnjem draftu, te možda doveli Michael Portera Jr. -a, no zasada ništa od toga. Također neprežaljena Aingeva želja je Anthony Davis. Još prošle sezone je krenuo u trade razgovore s Pelicansima oko dovođenja MVP kandidata, no nije bilo uspješno.

Možda ću i ja Garnetovim stopama

Pelicansi bi pristali na trade samo u slučaju da im Kelti ponude superstara, tj nikakavi draft paketi uz poneki potencijal iz ogromne riznice Kelta ne dolazi u obzir. Pelicansi žele samo najbolje za ponajboljeg igrača Lige. Oni žele Irvinga, a prema nekima čak ni on nije nedodirljiv u ovoj ekipi. Iako je praktički posljednji stigao, Ainge bi čak razmislio da i njega uključi u trade kada bi mogao dovest Anthony Davisa.


No prvo će morati vidjeti što će s Rozierom i Smartom, dvojicom bekova koji su sjajno izvukli ovu sezonu u odsustvu Haywarda i Irvinga. Samo jedno je sigurno, Boston već sada ima paklenu ekipu, a poznavajući Aingea do početka sezone bi mogli biti još i jači.

1 Trackback / Pingback

  1. Kelti u strahu? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*