Mr. ‘zbunjeno lice’: Od trade atrakcije do najvećeg promašaja Cavsa

The Ringer

Eksperiment s Thomasom nije uspio. Cavsi su igrali loše, Thomas se nije uklapao u ekipu i Altman je morao reagirati. Razbucao je ekipu, mijenjao je gotovo sve igrače s klupe i doveo mlađe snage. Snage koje su trebale pomoći Kralju da dođe do još jednog Finala. Početak je bio sjajan, prvu utakmicu su igrali protiv Bostona, najvećeg konkurenta na Istoku. Razbili su Kelte, za koje je igrao i Irving, a novi igrači su odigrali vrlo dobre mečeve. Posebno Jordan Clarkson koji je svojim potezima oduševio i samog Lebrona. Nagoveštavao se novi, mnogo bolji, početak za Cavse:

Zbog poteza ovog novajlije, Lebron je potpuno poludeo!

Činilo se da je Altman pogodio. Cavsi su proigrali, novi igrači su donijeli dobar impuls na oba kraja terena. Nažalost, nije dugo trajalo. Cavsi su nastavili s osrednjim igrama, te uzeli četvrto mjesto na koncu regularne sezone. Clarkson je imao dosta oscilacija, znao je ubaciti i preko 20 poena, no ostati i na samo 5. Ukupno je imao 12,6 poena u prosjeku što za prvu sezonu nije bilo toliko loše. No, onda je došao playoff.

Svima je dobro poznato na koji način su Cavsi stigli do Finala. Većina igrača Cavsa je potpuno podbacila, Lebron dobija gotovo pa minimalnu pomoć u većini utakmica. Jedan od igrača koji je najviše zakazao je Jordan Clarkson. Iako nije briljirao u regularnoj sezoni, u playoffu je neprepoznatljiv. Ima očajne postotke šuta, forsira izolacije, ništa ne može pogoditi. Najbolju utakmicu je odigrao u prvom krugu protiv Pacersa kada je ubacio čitavih 12 poena… To dovoljno govori u kakvoj je formi Clarkson.

Još gore je bilo u Finalu. Već prije početka utakmice vidjelo se da je Clarkson užasno nervozan. Ispadala mu je lopta iz ruku i moglo se nagovijestiti kakva će mu biti večer.

Problem za trenera Luea je što Cavsi nemaju dugačku rotaciju tako da je Clarkson morao igrati. Alternativa je bio Calderon koji defenzivno nikako ne bi mogao odgovoriti Warriorsima pa Lue nije htio riskirati. Možda je trebao. Clarkson je odigrao užasan meč. Otpucao je 9 šuteva, a pogodio samo dva. Za usporedbu Kyle Korver, možda i najbolji čisti šuter Lige je uputio samo 3 šuta. U trećem meču, uoči njegovog 26 rođendana, Clarksona Lue uopšte nije ni koristio.

U play offu Clarkson beleži svega 4.7 poena uz 30 % šuta iz igre!

Još od vremena kada je igrao u Lakersima znalo se da Clarkson nije first-pass razigravač. No on je i dalje razigravač, a u ovom playoffu ima samo 12 asistencija. U posljednjih 7 utakmica Clarkson je uputio čak 52 šuta prema košu, pogodio samo 12, a niti jednom nije ubilježio asistenciju… Ovo su sramotne statistike za bilo koga, a ne za rezervnog razigravača Cavsa.

Clarkson se želi dokazati, no većinom se to svodi na bezglavo jurenje. Konstantno se zabija pod koš, radi ulaze u cijelu obranu Warriorsa, a ako se ne zoveš Lebron James obično to ne prolazi. Tako je i Clarkson utakmicu broj 1 u seriji.

Koliko god mi krivili JR Smitha za poraz Cavsa u prvoj utakmici, “svoje prste” u tome sigurno ima i Clarkson. Kada god uđe na parket izgleda kao najgori igrač na terenu. A doveden je kako bi pojačao klupu i radio ono što je radio dok je igrao za Lakerse. Nažalost, ništa mu ne polazi za rukom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*