Imamo dinastiju!

Sinoć su Ratnici potvrdili ono što smo znali još od kraja regularnog dijela prve utakmice. Uzeli su naslov prvaka i nisu dopustili Cavsima niti jednu pobjedu. Tako su stigli na nevelik popis ekipa koje su metlom u Finalu uzele titulu. Durant je uzeo svoj drugi MVP naslov, prestigao je Currya u posljednje dvije utakmice koje je odigrao na zavidnoj razini. Tako su ponovili prošlogodišnji uspjeh, a uzeli su svoj treći naslov u 4 godine. Slobodno možemo reći da svjedočimo dinastiji koja će vrlo vjerovatno i nekoliko idućih godina biti među glavnim favoritima (ako ne i glavni) za naslov. No nekako se čini da je ova godina bila puno teža za Ratnike nego prošle. Iako su počistili Cavse u Finalu, u ovogodišnjeg playoffu nisu bili dominantni kao prošle godine. No, krenimo redom.

Još jači Warriorsi?

Nakon osvojenog naslova prvaka prošle sezone Ratnici su otišli na zasluženi odmor. Preko ljeta su odlučili još dodatno pojačati svoju klupu koja je bila među jačim u Ligi. Doveli su Nicka Younga, revoleraša koji se odlično trebao uklopiti u Kerrov sistem. S njim je stigao i Casspi, također sjajan šuter, a kao i obično draft je za njih prošao izuzetno dobro. Stigao je Jordan Bell, mini kopija Draymonda Greena. Sve se činilo sjajno početkom sezone, očekivalo se da će se prošetati do naslova i da im niti jedna ekipa ništa ne može. Stigla je i prva utakmica sezone. Meč sa Rocketsima pojačanim Chrisom Paulom. I odmah šok. Rakete su došle do pobjede i već u prvoj utakmici sezone iznenadili Ratnike. Durant je pogodio za pobjedu, no ipak je prekasno izbacio loptu i Rakete su dobile.

Već tu se vidjelo da Ratnici nisu nepobjedivi. Logično jel, izgubili su prvu utakmicu sezone. Vidjelo se da ovo neće biti nikakva rekordna sezona, a kasnije se ni pojačanja nisu pokazala kao “pojačanja”. Još veći problem su bile povrede. Ratnici su u jednom trenutku bili bez svih svojh All-star igrača. Svi su bili izvan stroja. Najgore je prošao Curry koji je propustio 31 utakmicu i prvi krug playoffa. Vratio se za seriju s Pelikanima, no vidjelo se da to nije to. Klay Thompson je također propustio 9 utakmica, no sigurno je barem još toliko utakmica odigrao ozlijeđen. Durant je imao problema s rebrima i tako smo došli do toga da su Ratnici na kraju završili na drugom mjestu Zapada. Gledali su u leđa Raketama, no oni se nisu previše nerviralo oko izgubljene prednosti domaćeg terena kroz čitav playoff.

Čistka do Finala

Prošle godine nisu izgubili niti jedan meč do Finala. Ove godine je bilo malo drugačije. Ne možemo baš reći da je bilo puno teže. Spursi su bili bez Leonarda i koliko god se trudili i igrali dobru obranu, u napadu su jednostavno bili premalo talentirani i protiv ovakvih Ratnika nisu imali nimalo šanse. Manu je svojom genijalnošću donio jednu pobjedu, no više od toga nije išlo. Nakon toga su na megdan došli Pelicansi koji su iznenadili sjajnom igrom u prvom krugu. No, Warriorsi nisu Blazersi, a Kerr nije Sttots i Pelikani su uzeli isto samo jednu utakmicu. Nakon toga je došao pravi test za Ratnike.

Petorka protiv Napada Smrti

Prva utakmica i odmah break. Ratnici su izgledali sjajno, dok su Rocketsi bili uspavani. Loši u napadu, katastrofalni u obrani i Ratnici su zasluženo došli do pobjede. No, nakon toga Rakete se bude i počeli su igrati sjajnu košarku. U iduće 4 utakmice dobil su čak 3 i tako potpuno preokrenuli seriju. Iako su i u ovoj seriji imali problema s povredama, Warriorsi su napokon imali malo sreće. Paul se povredio u utakmici broj 5 i tako je bio out za dvije najbitnije utakmice serije. Rakete su se borile svim snagama, no u pravom trenutku su proradili i došli do još jednog Finala, točnije reprize Finala.

Imamo reprizu!

Lebron vs Warriors, part 245.

Još jednom imamo isto Finale. Ove dvije ekipu su nam već postale dosadne, no svejedno smo bili znatiželjni vidjeti koliko može Lebron protiv ošamućenih Ratnika. Prva utakmica je pokazal da može nevjerovatno puno. Ukrcao im je 51 poen, napravio sve da omogući Cavsima pobjedu. No nije računao na JR Smitha. Svi već dobro znamo što je JR napravio i tako usmjerio seriju na mlin Warriorsa koji su bili na rubu ponora. Da su izgubili tu prvu utakmicu, imali bi pravu borbu do kraja, no ovako Cavsi jednostavno nisu više imali snage nakon takvog poraza kada su imali sve u rukama.

Kakva drama: Hill promašio pobedu, Cavsi pali u produžetku!

Utakmica broj dva je već bila puno lakša za prvake. Curry je poludio i napokon pronašao formu koju je tražio još od početka playoffa. Ukrcao im je 9 trojki, rekord NBA Finala i sa 33 poena ispratio Cavse u Cleveland sa 2 utakmice zaostatka. Cavsi su dali sve od sebe, imali su periode odlične igre, ali protiv ovakvog Currya jednostavno nije išlo.

Nestvarni Curry i savršeno veče Warriorsa!

U pravo vrijeme Ratnici su dobili sjajne utakmice od svih svojih najboljih igrača. Prve dvije je vukao Currya (i JR Smith…), a onda je stvar u svoje ruke preuzeo Kevin Durant. Treća utakmica je bila prava demonstracija moći. Zabijao je na sve moguće načine, i to s nevjerovatnom lakoćom i efikasnošću. Činilo se da nije mogao promašiti, a ona bomba s 9 metara je posebna priča. Ovom utakmicom je istakao kandidaturu za MVP-a ove serije, jer izgledao je stvarno nezaustavljivo.

Durant ‘pojeo’ Cavse i zakoračio na tron

Posljednja utakmice je bila ujedno i najlakša za Ratnike. Cavsi su se praktički već predali, a sjajne večeri Currya i Duranta su samo potvrdile naslov. Durant je tako stigao do triple double učinka, a Curry je ubacio čak 37 poena.

Warriorsi počistili Cavse, Durant ponovo MVP

Cleveland jednostavno nije imao dovoljno kvalitete za ovu ekipu Ratnika. Prva utakmice je definitivno odredila tijek serije, no konačni rezultat ne bi bio drugačiji. I da su uzeli tu utakmicu, Ratnici jednostavno imaju previše dobrih igrača da bi izgubili 4 utakmice u seriji protiv ovakvih Cavsa. Bez obzira na Lebrona. Čovjek je trebao ubaciti 51 poen da bi njegova ekipa imala egal rezultata, dok Curry s druge strane ubaci samo 11 poena u utakmici a opet dobiju. Kerr jednostavno ima previše rješenja u ovoj ekipi, a povratkom Iggya serija se privela kraju. Ova sezona je bila daleko od lagane za njih, imali su dosta problema kroz sezonu, od povreda do serija loših igara, ali na kraju su opet izašli kao šampioni. Imamo novu dinastiju, dinastiju koja će i nekoliko idućih godina biti među glavnim favoritima za naslov.

 

1 Trackback / Pingback

  1. GSW: Put do odbrane titule - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*