Warriorsi počistili Cavse, Durant ponovo MVP

Twitter

Titula ostaje u Oaklandu! Ubedljivo su košarkaški Golden Statea savladali noćas Cleveland kao gosti, 108 – 85, i tako sa ‘metlom’ (4 – 0) uzeli ovu finalnu seriju. Warriorsima je ovo treća titula u poslednje četiri godine, šesta u istoriji franšize, a postali su ujedno i deveti tim koji je ‘počistio’ rivala u velikom finalu (poslednji put u tome su uspeli Spursi 2007., kada je također stradao Cleveland).

Uz meč broj 2, ovo je bio dueal sa najmanje neizvesnosti a sve je već bilo jasno u trećoj deonici kada je GSW imao +20 poena prednosti. Već nakon prve četvrtine bilo je 34-25, a Curry je najavio sjajno šutersko veče pogodivši čak 4 trojke u ovoj deonici. U drugoj četvrtini Cavsi uspevaju da preokrenu i povedu (39-38), ali je to bilo sve što su uspeli napraviti na ovom meču jer šampioni ponovo daju gas, i nestaju do kraja meča.

Steph Curry je predvodio novog/starog šampiona sa 37 poena, od toga sedam trojki, Kevin Durent je stigao do tripl-dabla od 20 poena, 12 skokova i deset asistencija. Ovo e drugi put zaredom da je KD, poptuno zasluženo, izabran za najkorisnijeg igrača finalne serije.

 

Za LeBrona Jamesa ovo je možda bio i i poslednji meč u dresu Clevelandu, sa kojim je izgubio i četvrto NBA finale, ukupno šesto u karijeri. On je meč završio sa 23 poena, 8 asistencija i 7 skokova, dok je Love dodao 13 poena i 9 skokova.

1 Trackback / Pingback

  1. Cleveland Cavs 2017 - 2018: Poslednji čin 'Kraljevske' predstave - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*