Pop: “Dajem sve za Kralja”

Gotova je sezona, prvaci se nisu ni otrijeznili a već je krenula borba za Lebrona Jamesa. Najpopularniji free agent ovo ljeto može doslovno birati gdje i s kim će igrati. Nema kluba koji ga ne želi, a recimo Chris Paul je već prije nekih tjedan dana počeo s vrbovanjem Jamesa da dođe u Rocketse.

Nakon toga pojavila se priča kako će zajedno s Georgeom ići u Lakerse, ili bi čak mogao put Phille. Sada se u ovu utrku uključila jedna ekipa koja rijetko kada ide po najskuplje i najbolje slobodne igrače. San Antonio Spursi su izgradili svoju dinastiju na pametnim pickovima i potpisima relativno nepoznatih igrača. U posljednje vrijeme su počeli biti nešto relevantniji na tržištu slobodnih igrača. Nedavno je potpisao Aldridge koji se prometnuo u prvog igrača ekipe, a sad ciljaju na glavni plijen – Lebrona Jamesa.

Pop je izjavio kako će se sigurno sastati s Lebronom i pokušati ga nagovoriti da potpiše za Spurse. Kada bi uspio spojiti Lebrona, Leonarda i Murraya imao bi vrlo vjerovatno najbolju obrambenu vanjsku liniju u Ligi. Moguće čak i svih vremena. Odmah bi stali rame uz rame s Warriorsima, koji tada sigurno ne bi ovako lako uzeli naslov prvaka.

Jedini problem je salary cap. Leonarda se neće odreći, no sada višak postaje Aldrigde. Morati će ga tradeati, a s njim bi u paketu išao i Mills. Realna opcija bi bila kada bi Lebron odlučio produžiti za godinu dana svoj ugovor koji trenutno ima s Cavsima, a nakon toga da Spursi pošalju ovaj dvojac + još ponekog rotacijskog igrača za Lebrona. Ovo je napravio Chris Paul kako Clippersi ne bi ostali bez ikakve naknade za njega. Pitanje je naravno hoće li Cavsi ovo prihvatiti, no u svakom slučaju bolje da dobiju išta nego ništa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*