Vanja odustao od NBA

Vanja Marinković, dosadašnji igrač Partizana, ipak se neće ove godine pojaviti na draftu! Mladi košarkaš, rođen 1997, nije projektovan među prvih 60 pickova, što je jedan od razloga njegovog odustajanja.

On je nakon ispadanja Partizana u polufinalu Prvenstva Srbije najavio odlazak iz kluba za koji igra od 2011. godine.

Kako se približava NBA lutrija i kraj sezone, NBA liga objavila popis igrača iz Europe koji su se prijavili za nadolazeći draft. Prijave su trajale do jučer, a imamo neka poznata imena, no i poneko iznenađenje. Pisali smo već kako se su Musa i Dončić prijavili, a na draft je odlučio izaći i kapiten Partizana Vanja Marinković. Vanja je u dogovoru sa svojim agentom izjavio kako će povući prijavu ukoliko ne bude imao garanciju da će biti izabran.

>>> Još jedan biser s Balkana na NBA draftu

>>> Luka predao papire

Osim Dončića Sloveniju će na ovom NBA draftu predstavljati i Blaž Mesiček koji trenutno igra u Italiji za Enel Brindisi. Iz NCAA lige ćemo imati najboljeg blokera Ajdina Penavu, no najveće iznenađenje dolazi iz Hrvatske.

Mladi 3-D igrač iz Belog Manastira Filip Zagrajski odlučio je ispuniti svoje snove i prijaviti se za NBA draft. Nakon osvojenog naslova B1 Lige Istok, gdje je bio najbolji igrač ekipe u dvije utakmice Finala, odlučio je okušati sreću i poslati svoju prijavu. Očekivanja nisu velika, no Filip će za desetak dana dobiti odgovor i možda se i obradovati.

Nova imena

Od ovogodišnjeg drafta je odustao i centar Mega Bemaksa, Gruzijac Goga Bitadze, dok je njihov menadžer Miodrag Ražnatović potvrdio da je u konkurenciji ostao krilni igrač Cedevite Džanan Musa.

Zbog godišta (22) automatski će na draftu biti nada Mege Aleksandar Lazić, te krilni centar šampiona ABA Budućnosti Aleksa Ilić.

NBA draft 2018. na programu je 21. juna u New Yorku, prvog pika biraju Sunsi srpskog trenera Igora Kokoškova, a potom Kingsi Vlada Divca i Atlanta Hawksi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*