‘Manimal’ olakšava Nuggetse za 14 miliona?

kenneth faried

Nikola Jokić postao je prethodnih sezona zaštitno lice Nuggetsa, a sa pozicije prvog centra izgurao je prvo Jusufa Nurkića, a potom i Kennetha Farrieda. “Manimal” je nekoliko sezona bio najzvučnije ime u rosteru Nuggetsa i čovek koji unosi najviše energije kada uđe na parket.

Sve do prošle sezone imao je solidnu minutažu dosada, pa i statistiku. No dolaskom Paula Millsapa to se značajno promenilo. Već u pretprošloj sezoni, kada se Joker etablira, ovaj nekadašnji reprezentativac i osvajač zlatne medalje sa SAD, postao je back up opcija. A tokom ove sezone igrao je svega 14 minuta u proseku na samo 32 utakmice, beležio je 5.9 poena uz 2.7 skokova po meču.

Faried je svoje neslaganje ireao i uoči netom završene sezone, najavivši borbu za startnu poziciju s Millsapom. Rekao je kako sigurno neće žrtvovati svoje minute, a ako za njega nema mesta u Denveru, postoji još 29 ostalih ekipa u kojim bi mogao pronaći ono što želi. No, u prošloj sezoni se to nije desilo.

Faried je solidan igrač, no u ovakvom timu Nuggetsa baš i ne može puno pomoći. Donosi neviđenu količinu energije na parket, no to je praktički sve što donosi osim pokojeg skoka u napadu i zakucavanja. U obrani je šupalj i Nuggetsi su dosta patili prošle sezone s njim i Jokićem pod košem. Od 29 ekipa koje je Faried pominjao sada se navodno javila jedna – Atlanta Hawksi – koja je spremna preuzeti njegovih 14 miliona godišnje, i pružiti mu minute. To bi ujedno otvorilo i prostor Nuggetsima za dovođenje kvalitetnih igrača kako bi se mladi i potentni roster još više osnažio.

1 Trackback / Pingback

  1. Buđenje Manimala: Ovo su najbolje brojke njegove karijere! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*