Veliko spremanje u Memphisu

Međedi su imali užasnu sezonu. Mijenjali su trenera, bilo je dosta sukoba i povreda unutar ekipe, a to je sve rezultiralo mjestom pri dnu Lige. Od playoff ekipe do fenjeraša. Potrebna je promjena u Memphisu, žele krenuti u rebuilding, no za to nisu dovoljni samo visoki pickovi. Potreban je i prostor na capu, a Memphis ga baš i nema previše. Najviše zahvaljujući svojim “sjajnim” odlukama prijašnjih sezona.

Iako bi mogli reći da su precijenili i Conleya što su mu dali tako veliki ugovor, on je i dalje najbolji igrač ekipe. Kada je zdrav. No, ono što su napravili sa Chandlerom Parsonsom je zaista blesavo. Čovjek sa staklenim nogama potpisao je ogroman četverogodišnji ugovor vrijedan 94,5 miliona $. Tako je Parsons postao najskuplja rezerva Lige.

Najskuplja rezerva lige

Trenutno je Memphis 5 miliona $ iznad capa, a ogroman Parsonsov ugovor im je pravi uteg za vratom. On još ima 2 godine ugovora u kojima će inkasirati gotovo 50 miliona $. U prve dvije sezone je odigrao samo 70 utakmica zbog povreda. Ove godine se najavljivao veliki povratak, no nažalost vidi se da Parsons nikada više neće biti isti igrač. Odigrao je samo 36 utakmica prije nego što je opet morao na pauzu. Memphis želi pod svaku cijenu mijenjati Parsonsa, čak su spremni i ponuditi svoj 4. pick na ovogodišnjem draftu u paketu s njim.

Parsons je bio dobar igrač, iako ni na vrhuncu svoje karijere nije vrijedio toliko novaca. No, da nije bilo povreda sigurno bi barem dio tog novca isplatio. Ovako će to biti jako teško, a Parsons će iduće dvije godine i dalje držati titulu najskuplje rezerve Lige.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*