Glavni Đorđevićev Joker

“On je ceo život maštao o tome da bude među najboljima, i to mu je uspelo. U početku je voleo Jordana, a onda se pojavio Bryant. Samo Kobe, Kobe, i kada sam htela da ga iznerviram, govorila sam mu nešto loše o Bryantu,” rekla je Snežana Nedović, majka srpskog košarkaškog reprezentativca i bivšeg NBA igrač, osvajača evropskog trofeja.

Nedovićev košarkaški put je krenuo u Italiji, u Ascoliu,odakle s 15 godina prelazi u Zvezdu. Iz juniorske ekipe se probio polako do prve,gde je iskakao sa svojim alteticizom i odrazom. Igrajući jako u dobro u tad očajnoj ekipi Zvezde zaradio 30. izbor na NBA draftu od strane Warriors. Tamo je delio svlačionicu s budućim prvacima, ali je većinu sezone proveo grijajući klubu iza Currya i Jarreta Jacka, pa je prebačen u drugu ekipu Santa Cruz Warriors.

NBA.com

Tamo je i završio sezonu s prosecima od 9.4 poena, 2.0 skokova i 2.2 asista. Posle toga 2014. godine dolazi u Valenciu i tamo ostaje jednu sezonu nakon koje prelazi u Unicaju.

Sezona u Unicaji se može smatrati izuzetno uspešnom,iako Unicaja nije ponovila uspehe iz sezone prije. Nemanja je bio najbolji igrač ekipe, u Euroligi je imao neke izvanredne predstave. U regularnom delu najjačeg evropskog takmičenja bio je treći strelac sa prosečnim učinkom od 16,8 poena po meču. Postizao je i 4,8 asistencije, uz dva skoka.

Iduće sezone Nemanja će nositi novi dres. Koncem ove sezone Nemanja je stavio paraf na novi ugovor s Armanijem prema kojem će zarađivati 1,8 miliona eura za dvogodišnju suradnju.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Nedović srušio velikana - Ostatak Sveta
  2. 72 veličanstvenih: Ovo su svi igrači sa naših prostora koji su igrali u NBA - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*