Sale bez NBA pomoći

U jeku Svjetskog Prvenstva u nogometu polako počinju i košarkaške pripreme. Sale Đorđević je okupio svoje pulene pred dvije kvalifikacijske utakmice za plasman u Kinu. Iduće dvije utakmice Srbija igra protiv Gruzije i Njemačke. Iako su već sigurni u prolaz, ovim pobjedama mogu potvrditi prvo mjesto u skupini.

Iako je prvobitno bilo najavljeno kako će NBA zvijezda nastupati u ovim utakmicama, nažalost od toga neće biti ništa. Većina reprezentativaca je povređeno ili se oporavlja od povreda. Raduljica, Gudurić, Mačvan, Bogdanović, Teodosić su povređeni, te su dobili poštedu, dok Wolvesi i Nuggetsi brane Bjelici i Jokiću nastup. Kalinić je dobio slobodno iz privatnih razloga, a još se čeka oporavak Militinova i Lučića. Jedini NBA igrač koji bi trebao zaigrati je “glumac” Boban Marjanović. On nije niti povređen niti mu klub brani, već je zauzet snimanjem novog Johna Wicka, te kada to riješi priključiti će se reprezentaciji.

Rođen da ubija!

– “Pred nama je teško i zahtevno leto. Ovaj prozor je specifičan. Neki igrači i dalje igraju finala, neki su pod upalama pa ne mogu da dođu, kao što je Gudurić ili kao što su Raduljica ili Teodosić. Sa druge strane, neki imaju probleme sa ugovorima, a NBA kao što znate stavlja veto na igranje u ovom prozoru. U septembru će to biti druga pesma, ali će se postaviti pitanje klubova...” – istaknuo je Đorđević.

Trenutno su na pripremama: Nemanja Nedović, Dragan Milosavljević, Aleksa Avramović, Dejan Todorović, Stevan Jelovac, Ilija Đoković, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov, Dejan Davidovac, Đorđe Gagić i Nikola Mišković. Uskoro se pridružuju Micić, Peno i Jović. Srbija i ovako ima respektabilnu ekipu, te bi trebali doći do obje pobjede.

-“Zna se da Bjelica neće moći, ali o tom – potom. Još nismo napravili zvanično saopštenje zbog toga. Boban Marjanović će igrati, ali neće biti prisutan do 24. juna. Teodosić neće odigrati ovaj prozor zbog problema sa povredom i zbog svog ugovora i tog čuvenog NBA veta. Jokić takođe neće igrati zbog specifične situacije. Sve je to razumljivo, bez obzira na to da li nam se sviđa. Na terenu će biti najbolji igrači koji u tom trenutku mogu da izađu i zaigraju.”– završio je Sale

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*