Bavarci slavili uz narodnjake, Jović i Đedović predvodili!

Twitter

Košarkaši Bajerna iz Minhena pobedili su berlinsku Albu 106 – 85 u petoj utakmici finala plej-ofa BBL lige i sa 3 – 2 u seriji i postali prvaci Nemačke.

Tim je do ključne pobede vodio nekadašnji bosansko-hercegovački reprezentativac Nihad Đedović sa 21 poenom. Lučić je upisao 12, a Jović pet poena, uz četiri skoka i šest asistencija.

Bajern, koji sa klupe predvodi Dejan Radonjić i čiji dres nose Vladimir Lučić, Stefan Jović, Nihad Đedović i Milan Mačvan, koji je povređen, obezbedio je na taj način igranje u Evroligi sledeće sezone.

Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Srbija na jednom mestu. Košarkaško umeće pokazali su na terenu, a mentalitet u svlačionici nakon meča. Najglasniji u slavlju bili su Đedović i Jović koji su pokazali raskošan pevački talenat. Od Jovića nismo navikli da peva ovaj žanr:

Dominantni Bavarci su  na kraju treće četvrtine imali čak 25 poena prednosti (86:61) i tada je bilo jasno da će osvojiti prvu titulu posle sezone četiri godine. Ne treb zaboraviti da je temelje ovoga uspeha postavio selektor Srbije Aleksandar Đorđević koji je ekipu selektirao i vodio je godinu i po dana, a pred finiš regularnog dela lige dobio je neočekivani otkaz.

To je diglo dosta prašine u javnosti, posebno nakon njegovog otvorenog pisma:

Saopštenje Saše Đorđevića

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*