‘Čarolija’ na jednoj nozi!

espn.com

Isiah Thomas je bio jedan od najboljih igrača u NBA svih vremena. Bio je predvodnik “Bad Boysa” ekipe Pistonsa koja je harala ligom 80-ih i početkom 90-ih. Imao je puno velikih utakmica, no jedna se posebno izdvaja. 1988. godine finale protiv Lakersa predvođenih Jabbarom i Magicom.

Thomas je bio najbolji igrač Pistonsa u seriji i gotovo nezaustavljiv. Do te utakmice je imao 17 poena i 9,6 asista u proseku. No u 6. utakmici kod vodstva Pistonsa 3-2, u 3. četvrtini Thomas je krenuo u svoju seriju. Zabio je 14 poena, na raznorazne načine i vratio Pistonse. No onda nesreća, doskočio je na Cooperovu nogu i dosta jako iskrenuo zglob. Izašao je na kratko izvan igre, no vratio se nakon samo 35 sekundi i nastavio svoju seriju. Do kraja četvrtine je stao na 25 poena, uz šut 11/13. Praktički je sam doneo Pistonsima vodstvo na jednoj nozi.

Tu utakmicu su nažalost na kraju izgubili, a Thomas je izgledao kao da je bio na ratištu, a ne NBA utakmici. Na kraju je imao nabijen mali prst, dobio je prstom u oko te je izgreban po licu i na sve to imao je jako natečen zglob. Nije ga ništa sprečilo da utakmicu završi sa 43 poena, 8 asista i 6 ukradenih lopti. Nažalost to finale su izgubili u 7. utakmici, ali zauvek će ostat zapisana ova utakmica i herojstvo Isiaha Thomasa!

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Rastom niski, srcem veliki !! - Ostatak Sveta
  2. Najbolje finalne serije u istoriji NBA! - Ostatak Sveta
  3. Najbolji playevi u NBA: "Najveći" Bad Boy - Ostatak Sveta
  4. Kako je Daly u finalu 1990 uštedeo par hiljada dolara - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*