Veterani opet mijenjaju sredinu

Dvojica iskusnih igrača već su odlučila o svojoj sudbini za iduću sezonu. Rudy Gay i Jamal Crawford su odlučili ne iskoristiti svoje player opcije sa Spursima i Wolvesima te će ovo ljeto postati neograničeni slobodni igrači. Za Jamala se pričalo kako će vrlo vjerovatno promijeniti klub, dok je Rudy Gay iznenadio.

Jamal je odbio svoju opciju vrijednu 4,5 miliona $ od Vukova. Bio im je ključni igrač s klupe, kao što je bio i u gotovo svakom klubu u kojemu je igrao. Postizao je 10,3 poena u nešto malo manje od pola sata igre. Jamal će sigurno bit jedan od traženijih veterana ovo ljeto. Čovjek koji je tri puta osvajao nagradu za najboljeg šestog igrača Lige će sigurno pomoći nekoj ekipi u borbi za naslov. Stvari u Wolvesima ne mirišu na najbolje. Neki dan je Butler izjavio kako ne želi igrati s Wigginsom, a sada je Thibs ostao i bez glavnog oružja s klupe.

Kao i Jamal i Rudy Gay je odbio svoju opciju sa Spursima. Ovo je također iznenađenje jer Rudy je imao sasvim dobru prošlu sezonu. On je odbio malo više novaca od Jamala, točnije 8,8 miliona garantiranih $ za iduću sezonu. Usprkos očekivanjima Gay se solidno snašao među Spurisima, bio je legitimna opcija s klupe za njih, no sada je odlučio sreću potražiti negdje drugdje. Oba igrača su potpuno slobodna u biranju idućeg kluba, niti Spursi niti Wolvesi nemaju pravo mečiranja ponuda.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*