“Međedi” slušaju ponude

http://www.sportscanyon.com

Međedi su imali užasnu sezonu. Mijenjali su trenera, bilo je dosta sukoba i povreda unutar ekipe, a to je sve rezultiralo mjestom pri dnu Lige. Od playoff ekipe do fenjeraša. Potrebna je promjena u Memphisu, žele krenuti u rebuilding, no za to nisu dovoljni samo visoki pickovi. Potreban je i prostor na capu, a Memphis ga baš i nema previše. Najviše zahvaljujući svojim “sjajnim” odlukama prijašnjih sezona.

Iako bi mogli reći da su precijenili i Conleya što su mu dali tako veliki ugovor, on je i dalje najbolji igrač ekipe. Kada je zdrav. No, ono što su napravili sa Chandlerom Parsonsom je zaista blesavo. Čovjek sa staklenim nogama potpisao je ogroman četverogodišnji ugovor vrijedan 94,5 miliona $. Tako je Parsons postao najskuplja rezerva Lige.

Najskuplja rezerva lige

Trenutno je Memphis 5 miliona $ iznad capa, a ogroman Parsonsov ugovor im je pravi uteg za vratom. On još ima 2 godine ugovora u kojima će inkasirati gotovo 50 miliona $. U prve dvije sezone je odigrao samo 70 utakmica zbog povreda. Ove godine se najavljivao veliki povratak, no nažalost vidi se da Parsons nikada više neće biti isti igrač. Odigrao je samo 36 utakmica prije nego što je opet morao na pauzu. Memphis želi pod svaku cijenu mijenjati Parsonsa, čak su spremni i ponuditi svoj 4. pick na ovogodišnjem draftu u paketu s njim.

Dan prije drafta želja za tradeom ovog picka je samo porasla. Nekoliko igrača, uključujući Mo Bambu, Jarena Jacksona Jr.-a, izjavili su kako nemaju namjeru igrati u Memphisu, sve da ih Grizzliesi i izaberu. Kako većina igrača zapravo ne želi u Memphis, odluka je lagana – tradeati će taj pick. Trenutno imaju “na stolu” ponude od čak 7 ekipa.

Uz ovaj pick u paketu je obavezan i Parsons, tako da će se Memphis vrlo vjerovatno riješiti “najskupljeg” igrača. Izgleda da još uvijek neće krenuti putem rebuildinga, već da će s ovom jezgrom probati još jednom. Gasol i Conley imaju max još dvije dobre sezone u nogama, te će Memphis probati to iskoristiti. Vidićemo hoće li im se isplatiti.

Neću, neću… ‘grizlije’

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*