Musa u Brooklyn Netsima!

Bosansko-hercegovački krilni igrač iz Cedevite Džanan Musa izabran je kao 29. pik prve runde drafta od strane Brooklyn Netsa. Njegov novi klub stekao je pravo na ovaj izbor u sklopu trejda sa Toronto Raptorsima prošle godine. Musa je rođen u Bihaću 8. maja 1999. godine, a sa Cedevitom je tri puta bio šampion Hrvatske, tri puta je došao do trofeja Kupa, dok je ove sezone proglašen za “Zvezdu u usponu” Evrokupa.

Nakon izbora, Musa nije krio emocije:

“Ne mogu opisati ovaj osjećaj. Bio sam vrlo emotivan kada su prozvali moje ime. Počeo sam plakati. Ovo je kao ostvarenje sna. Spreman sam raditi naporno za svaku minutu na terenu”. 

Cedevitin pulen je donedavno bio projiciran za Top 20 picka, no njegove draft dionice su naglo pale neposredno pred samo veče drafta. Činilo se da za njega interesovanje pokazuju brojni klubovi, uključujući i San Antonio Spurse. On je u Aba ligi i u dresu Cedevite generalno pokazivao vrlo dobre partije, no daleko je to od konkurencije s kojom će se susresti u NBA. Ipak za igru u najjačoj Ligi svijeta mu treba još dosta mišićne mase, trenutno je preslab i za Ljetnju Ligu. Talenat je svakako tu, na osnovu toga sigurno ima mjesta u NBA, no veseli nas što se Musa dosta smirio ove sezone. Prošli godina je bio dosta arogantan na parketu, ulazio je u sukobe i sa suigračima i sa protivnicima. No, ove sezone Musa je miran, igra svoju igru, gleda sebe i ništa ga ne ometa. Smirio se i to mu je najveći plus ove sezone.

Pri tome, tokom workouta sa NBA ekipama pred draft pokazao je puno zdrave motivacije i samopouzdanja:

“Jedan sam od najboljih na draftu”

1 Trackback / Pingback

  1. Ayton kod Kokoškova kao 1. pick, Bamba na Floridi! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*