Nuggetsi uzeli najveću krađu drafta?

SBNation

Draft je prošao, dvojica naših igrača su izabrani i možemo reći da smo zadovoljni. Dončić je dobio dobar klub i dobrog trenera, dok je Musa stigao u Netse koji sigurno imaju strpljenja za njega. Bilo je dosta iznenađenja na draftu, kao i svake godine, a ovako na prvu ekipa koja je najbolje prošla su Nuggetsi. Kažemo ovako na prvu, jer tko je najbolje prošao vidjeti ćemo tek tijekom sezone.

Ayton kod Kokoškova kao 1. pick, Bamba na Floridi!

No, mislimo da Nuggetsi ovo ne mogu omašiti. Uzeli su Michael Porter Jr.-a  i to sa 14. pickom, dok je on jedno vrijeme bio stavljan čak ispred Dončića na drugo mjesto mock drafta. Svi znamo kakav je Porter igrač, dominirao u srednjoj školi, trebao biti prvi pick, no ozbiljna povreda leđa ga je udaljila s parketa cijelu sezonu. Odmah mu je propao i mogući prvi pick drafta, no Porter sigurno nije zaboravio igrati.

Pojavile su se priče kako je propustio treninge prije drafta i većina ekipa se vjerovatno uplašila, no Porter je rekao kako su to bile samo sitne stvari i da je on potpuno zdrav. Ciljalo ga je dosta ekipa prije Nuggetsa, no na kraju im je ipak pao u krilo. Nešto slično kao priča Paula Piercea, koji je na sličan način pao Keltima u krilo davne 1998. godine.

“Ja sam mješavina Giannisa i KD-a”

Porter je kompletan igrač koji nema izražene mane. U napadu ima sve u svom arsenalu. Dobar je šuter, ima odlično vođenje lopte i izrazito je neugodan za čuvanje. Dakle, odlično zabija koševe, a osim toga i dobar je dodavač. Kompletan ofenzivni igrač. Najbolji je u tranziciji, što je ujedno i veliki forte Nuggetsa tako da će se sigurno idealno uklopiti u ovu ekipu. Pogotovo je Nuggetsi na njegovoj poziciji imaju Bartona i Chandlera, od koji bi Porter već u prvoj sezoni trebao biti produktivniji.

Najveći problem mu je ostati zdrav, jer problemi s leđima nisu mala stvar. No, kako on sam govori, te povrede su prošlost i davno su iza njega. Ako ostane zdrav, vjerujemo da su Nuggetsi uzeli sebi najveću krađu drafta i budućeg Allstar igrača.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Ayton kod Kokoškova kao 1. pick, Bamba na Floridi! - Ostatak Sveta
  2. Porter Jr ide stopama Embiida i Simmonsa? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*