Vučeviću odbrojani dani u Orlandu?

Kada je ekipa Orlando Magica u pitanju više nas ništa ne može iznenaditi. Ove godine, kao i prošlih nastavili su naviku birati igrače na pozicijama na kojima su već pokriveni. Tako je ove godine stigao Mo Bamba, iako već na rosteru imaju i našeg Nikolu Vučevića, te skupo plaćenog Bismarcka Biyomba.

Ogoroman hype je bio oko Bambe prije drafta. Odigrao je solidnu sezonu u NCAA, no oduševio je skaute na predraft treninzima. Postizao je sjajne rezultate što se tiče fizikalija, a kada na to pridodamo izuzetno dugačke ruke, vidimo zašto je Bamba zadivio skaute. No on je daleko od gotovog igrača, a bojimo se kako u Magicu ipak neće ispuniti svoj potencijal. Pogotovo u ovoj ekipi koja je nakrcana na centarskim pozicijama. A da bi stvar bila bolja, s iduća dva picka su izabrali dva krilna igrača… Još jednom pozicija koja je u “deficitu”…

“On može da blokira Sunce”

Ovo bi moglo značiti da je došao kraj karijere u Magicu za jednog od centara. Vučević ili Byiombo bi mogli promijeniti sredinu. Nažalost, Vučević je bliže izlaznim vratima, samo zašto što Biyombo ima ogorman ugovor i pitanje je tko bi htio platiti toliko za ovo centra. Vuč je s druge strane imao solidnu sezonu, bio je najbolji igrač Magica i za njega još uvijek mogu dobiti solidnu ponudu. Iako je Vuč izjavio kako mu se ne ide nigdje iz Magica, te da bi želio potpisati novi ugovor, lako je moguće da će mu planovi propasti.

Igrač meseca: Nikola Vučević, Orlando Magic

Sličnu stvar je Magic napravio i prošle godine. Najveći potencijal u ekipi je Aaron Gordon, a Magic je prošle godine izabrao Isaaca, igrača koji je praktički Gordonova kopija. Aaronu ističe ugovor i čini se da će mu Magic ipak ponuditi max, te da će ostati u ekipi, no opet se povlači pitanje što s Isaacom? Prošle sezone je imao dosta problema s povredama, a i kada se vratio jednostavno nije imao dovoljno prostora, te se ponavlja priča s našim Hezonjom. On prvih sezona nije dobio prilike, a kada je napokon dobio eksplodirao je. Nažalost prekasno za Magic i sada će otići bez ikakve naknade. Ovim draftom Magic je još jednom pokazao da je franšiza bez vizije, biraju najbolje dostupne igrače a ne ono što im treba. S takvim odlukama i idućih godina će biti daleko od playoffa.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Ayton kod Kokoškova kao 1. pick, Bamba na Floridi! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*