Wade vraća Sonicse!

Twitter/Screenshot

Seattle Supersonicsi su definitivno ekipa koja je obilježila 90-te godine u NBA ligi. Kemp i Payton su bili jedan od najuzbudljivijih dueta lige, a nisu se okitli naslovom prvaka samo zato što su igrali u eri Jordana i Bullsa. Igrali su nezaboravna finala i prava je šteta što nemaju barem jedan prsten.

Nakon toga dolaze teški dani za nekada sjajnu franšizu. Nakon odlaska preteče Splash Brosa Raya Allena i Rashada Lewisa (i naravno našeg Vladimira Radmanovića) ekipa polako ulazi u probleme. Iako su na draftu birali nadolazeću zvijezdu NBA lige Kevina Duranta, franšiza se preselila u Oklahomu i tako zatvorila jedno poglavlje NBA lige.

Ekipa poput Sonicsa sigurno fali u ligi, a ljubitelji oldshool košarke će sigurno biti oduševljeni viješću da bi se košarka mogla vratiti u Seattle. Postigli su dogovor s gradom oko obnove njihove Key Arene, koja će sada ispunjavati NBA standarde. Dugo vremena se pokušavalo vratiti Sonicse u život, razne franšize su se raspitivale oko povratka ovdje, no dogovor nikada nije postignut. S ovom novom arenom šanse rastu da ćemo ponovo gledati košarku u Seattleu.

Poslednja sezona

Svoju poslednju sezonu franšiza je pod imenom Seattle Supersonics odigrala u sezoni 2007 – 2008, kada seseli u Oklahomu. Rezultatski neuspešna sezona završena je sa svega 20 pobeda i 62 poraza. Među igračima koji su tada bili na rosteru a i danas su aktivni u NBA su samo dvojica – Kevin Durant iz GSW-a i Jeff Green, koji igra za ljutog rivala iz Clevelanda.

Image may contain: 2 people, people smiling, text

Wade vraća košarku u Seattle?

Dwyane Wade je već ušao u poznije godine. I on sam to zna, pa se vratio u Heat da privede svoju karijeru kraju. Već je počeo razmišljati što bi mogao nakon umirovljenja i rekao je kako bi volio biti vlasnik neke NBA ekipe. -“Definitivno želim biti u vlasništvu neke NBA ekipe. Sigurno ne bi samostalno kupio ekipu, još uvijek nemam novaca za to. No, biti dio vlasničke grupe, to svakako. Idealno bi bio kada bih preuzeo Seattle, želim vratiti košarku tamo.”- rekao je Wade.

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Košarka se vraća u Seattle - Ostatak Sveta
  2. Dva stara znanca u finalu jedan na drugoga! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*