Payton još jednom nepoželjan

Sredinom prošle sezone Orlando Magic je odlučio mijenjati svog playmakera Elfrida Paytona. Sunsi su pobijedili u trci za mladim playmakerom i prošli su izuzetno jeftino. Dali su samo pick druge runde drafta i većina je kritizirala Magic što se tako olako riješio svog playmakera. Payton je tako stigao u Arizonu, no nije puno pomogao ekipi Sunsa da pobjegne sa začelja. Završili su kao posljednja ekipa Lige, a Payton je igrao u jako promjenjivoj formi.

Sunsi su probali s Paytonom i eksperiment nije uspio. Ugovor mu je istekao, a Sunsi su objavili kako ga neće produžiti, te da se odreču prava na Paytona, čineći ga tako neograničenim slobodnim igračem. Iako Sunsima treba pomoć na bekovskim pozicijama, Payton ipak nije zadovoljio, bio je previše nekonstantan, a uz to njegov ugovor bi košta 10 miliona $ Sunse,  cijenu koju za njega nisu spremni platiti.

Uz Paytona na sličan način klub će napustiti i Alex Len, vječni centarski potencijal. Len je odigrao očajnu sezonu, kada igra čini se kako ne može ostati duže od 15 minuta u igri bez da ispadne sa 6 faulova. Sunsi su napokon odustali od njega, te će kao i Payton postati neograničeni slobodni igrač.

Sunsi znaju da sada imaju ekipu punu potencijala, te da moraju polako ali sigurno graditi ka vrhu. Produženje ugovora igračima koji nisu zadovoljili ni prošle sezone kada su bili očajni, nema smisla i ovo je dobra odluka Sunsa. Izjavili su kako žele dovesti veterana na bekovskim i centarskim pozicijama, kako bi ovi mladi igrači imali od koga učiti. I tim spojem mladosti i iskustva probati već u prvoj sezoni napraviti nekakav veći pomak.

Kokoškov i njegova omladina

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*