Slučaj Leonard: Tajne i kombinacije najpoznatijeg NBA ‘ćutljivca’

Youtube / screenshot

Nakon visemesečnog nagađanja i ‘ćutanja’, slučaj Kawhi Leonarda dobija epilog. Ili se tek zahuktava. Jedno je sigurno – on ne želi da ostane u Spursima i juče je, prema izveštajima američkih medija, zatražio trejd.

VEST DANA: Leonard želi napustiti Spurse!

Još u aprilu pisali smo kako je Leonard odigrao možda i poslednje utakmice za Spurse. U sezoni je odigrao samo 9 utakmica zbog povrede kvadricepsa, nakon toga ponovo krenuo na rehabilitaciju. Liječnički tim Spursa je izjavio kako je Leonard spreman za igru, no on se misteriozno skriva i ne želi igrati. Jako je čudno što se ovo dešava baš u Spursima. Oni su franšiza koja nikada nije bila ni u kakvom središtu skandala i drama, pa je ova situacija totalno nepoznata za njih. Naravno počele su priče oko njegovog tradea, jer se pojavila informacija kako Leonard više nije zadovoljan u San Antoniu.


>> Leonarde ostani 

>> Leonardova strana priče

>> 8 stvari koje treba znati o Leonardu


U ovakvoj situaciji tri kluba se nameću kao glavni kandidati za narednu Kawhijevu destinaciju.

BOSTON CELTICS

Boston je Leonarda već pokušao dovesti, i to tokom trejda u februaru ove godine. No, Spursi nisu odgovorili na ponudu. U toj kombinaciji Spursi bi dobili Jaylena Browna, jednog All Stara (Haywarda ili Irvinga) i eventualno neki pick. Teško je očekivati da će se Ainge odreći Tatuma…

Celti ponudili trejd paket za Leonarda.

PHILADELPHIA 76ers

Trade sa Philom je također vrlo izvestan. Klub sa Istoka bi morao dobro da ‘potegne’ kako bi to bilo ostvarivo, a za Kawhija bi morali dati Daria Šarića, Covingtona, eventualno Fultza i još neki pick. Zna se samo da su Simmons i Embiid nedodirljivi u ovoj kombinaciji.

Koliko vredi Leonard? Puno!

LOS ANGELES LAKERS

Lakersi su jedan od najvećih timova u NBA, tim koji je osvojio čak 16 titula prvaka. Poslednji 2010-te godine u eri Kobe Bryanta i Phila Jacksona. Tim iz LA već dugo čeka da se u čuvenom timu formira jezgra igrača koji su sposobni voditi tim do samog kraja. Trenutni mladi tim sa sjanim Kuzmom, Ingramom pa i Lonzo Ballom, trenerom Lukom Waltonom, i velikom količinom novca na capu da se dovedu pojačanja dosta obećava. Leonard je navodno najskloniji odlasku u ovu franšizu jer to mu je rodni grad, a tim koji je pokazao potencijal, jedna je od najatraktivnijih NBA destinacija za sve igrače.

Anđeo i ubica u ‘gradu anđela’?

Prema posljednjim najavama Lakersi su i najrealnija opcija. Prvo, žele potpisati Leonarda kako bi dodatno privukli Jamesa. Sada je na rubu da odluči, a vjerujemo da bi Leonardov potpis mogao biti ključan u razvoju ove situacije. Boje se kako LBJ neće doći u Lakerse bez da imaju dokazanog superstara, a čini se da ni PG neće biti dovoljan. Tako da će ovaj tjedan agresivno pokušati dovesti Leonarda. Jedini problem je u tome što su Spursi bili izričiti kako neće tradeati Leonard u svoju konferenciju…

 

1 Trackback / Pingback

  1. Pop i Leonard se sastali u Kaliforniji - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*