Bucksi zadržavaju Parkera?

Bucksi misle ozbiljno iduće sezone. Prvo su doveli novog trenera, bivšeg stratega Hawksa Mikea Budenholzera, a sada rade na tome da zadrže čitavu ekipu. Iako je bilo očekivano Bucksi su odlučili ponuditi kvalifikacijsku ponudu Jabari Parkeru kako bi postao ograničeni slobodni igrač. Sada će Bucksi moći mečirati bilo koju ponudu koja stigne za njega.

Ostanak Parkera je glavno pitanje za Buckse ovoga ljeta. Hoće li mu pružiti još jednu šansu ili su nažalost njegove učestale povrede bile ipak previše? Službeno, Bucksi žele zadržati Parkera, no ne pod svaku cijenu. Ukoliko dođe ekipa i ponudi mu max ugovor, vrlo vjerovatno neće mečirati.

Da li Bucksima otkucava vreme?

Interesa za Parkera svakako ne nedostaje. Prvi u redu za njega stoje Kingsi. Divcu i Kraljevima Parker je prva opcija na tržištu slobodnih igrača, a tik uz njega je i naš Mario Hezonja koji bi također mogao postati Kralj. Bullsi su također zainteresirani, a uz njih ugovor će mu ponuditi i 76ersi, Netsi, Hawksi, Pacersi i Sunsi. Prava pomama za bivšim krilom s Dukea.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*