“Na ovom mestu sam igrao basket od svoje pete…”

Bjelica
Mozzartsport

Akcija “Sto terena za jednu igru” kompanije Mozzart nastavljena je u čast reprezentativca Nemanje Bjelice koji je svečano otvorio obnovljeno košarkaško igralište na Novom Beogradu, u Bloku 70.

Kompletno rekonstruisan teren posvećen srpskom NBA asu, koji je na njemu odrastao, nalazi se pored šetališta Lazaro Kardenas, za koje se ubuduće očekuje da bude poznato i po košarkaškim turnirima.

S tom idejom, baš kao i na ostalim terenima koje je Mozzart do sada uredio po standardima profesionalne košarke, na igralištu u Jurija Gagarina 61 postavljene su specijalna podloga i profesionalne konstrukcije sa zglobnim obručima i kliritnim tablama.

Pre zvaničnog otvaranja terena, na kom će i u budućnosti stasavati nove generacije profesionalnih košarkaša, prisutne je pozdravio predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević koji je istakao značaj ovakvih akcija koje doprinose boljem kvalitetu života građana Beograda. Posetioci su uživali i u revijalnoj utakmici mladih selekcija KK Novi Beograd 7 i KK Div Basket, a ono što je posebno obradovalo i zabavilo publiku bila je utakmica koju je Nemanja odigrao sa momcima iz blokova, sa kojima je odrastao i zavoleo ovaj sport.

Prilikom svečanog presecanja vrpce, uz ovacije njegovih fanova kojih je bilo u velikom broju, proslavljeni reprezentativac prisetio se svojih prvih postignutih koševa na ovom terenu, kada nije ni sanjao da bi on jednog dana mogao poneti njegovo ime.

“Na ovom mestu sam igrao košarku od svoje pete godine, maštajući da bar jednom obučem reprezentativni dres. Ostvario sam to, igram u najjačoj ligi na svetu, ali kada sam video svoje ime na pločici probudila mi se posebna emocija. Otvaranje terena nazvanog po meni vraća me u detinjstvo i ponovo osećam ushićenje kao kada sam davao svoje prve koševe. Zahvaljujem se kompaniji Mozzart koja ovom akcijom mnogo čini za klince koje ćemo sutra, nadam se, gledati na vrhunskim takmičenjima. Svoj toj deci koja će trenirati košarku želim da poručim da ništa od onoga o čemu sanjaju nije nemoguće i da samo od njih zavisi dokle će u životu stići”, poručio je jedan od najboljih srpskih košarkaša.

Mozzartsport

Nakon što su mu predstavnici kompanije Mozzart uručili zahvalnicu, usledilo je takmičenje u pogađanju trojki, a najbolji novobeogradski šuteri među njima osvojili su vredne novčane nagrade i sportsku opremu, koju su za njih spremili kompanija Mozzart, Nemanja Bjelica i Adidas.

Da ovo ni slučajno nije kraj predanom ulaganju u sport koji je postao zaštitni znak kompanije Mozzart potvrdio je direktor Sektora korporativnih komunikcija ovog regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću Borjan Popović, najavljujući koji će još gradovi u narednom period biti bogatiji za košarkaški teren na kakvim igraju profesionalci.

Košarkaška nacija kao što je naša zaslužuje terene na kojima će u narednim decenijama moći da niču novi asovi, u svim gradovima širom zemlje. Podstaknuta talentom mladih ljudi koji od malena treniraju košarku sanjajući da jednog dana zaigraju za velike klubove, što mnogima od njih i polazi za rukom, kompanija Mozzart započela je akciju “Sto terena za jednu igru” kako bi za što više dečaka i devojčica omogućila uslove kakve naši današnji reprezentativci nisu imali. Našu nameru prepoznali su i građani koji prema košarci gaje posebno interesovanje što dokazuje sve veći broj njih koji prisustvuje svakom našem svečanom otvaranju, zbog čega smo posebno srećni i dodatno motivisani da nastavimo da unapređujemo kvalitet života zajednice, od koje zavisi budućnost svih nas. U to ime nastavljamo sa akcijom “100 terena za jednu igru” koja se početkom jula seli u Priboj, a potom u Kruševac, Kragujevac, Niš…”, rekao je Popović.

(Izvor: mozzartsport.com)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*