Charlotte Hornets 2017 – 2018: Muke po Michaelu

Screenshot/Ostataksveta

Prošle godine smo isto odradili recap svih timova u NBA. Tako smo uradili i Hornetse, a nakon ove sezone čini nam se  da možemo samo prepisati taj tekst i samo ažurirati podatke iz ove godine. Još jedna razočaravajuća sezona za Jordana i njegovu ekipu. Većinu sezone su proveli u sredini tablice, najgorem mjestu u NBA. Nit igraš playoff, nit možeš potpisati dobre slobodne igrače, nit biraš visoko na draftu. A kao i svake godine, najave prije sezone su bile velike. Iako nisu imali visoki pick čak su i dobro birali na draftu. Bar se tako činilo na početku sezone. Uzeli su ponajboljeg šutera Monka, koji je nažalost, kao i većina ekipa, razočarao. Sezonu su na kraju završili na  10. mjestu Istoka sa 36 pobjeda i 46 poraza.

Screenshot/Basketballreference

Sezona im je počela solidno, imali su tri vezane pobjede u jednom trenutku, no nakon toga su vezali čak 6 izgubljenih utakmica zaredom. Izgledali su loše, iako su imali težak roadtrip, no i poslije toga su nastavili sa promijenjivim igrama. Utakmice koje su dobijali su bile većinom protiv slabijih ekipa, tj ekipa koje nisu izborile playoff. S takvom formom nije ni čudo što su puno prije kraja sezone bili izvan svih priča za doigravanje. Još su krajem sezone ostali i bez trenera Clifforda koji je imao zdravstvenih problema i Hornetsi su imali još jednu sezonu za zaborav.

Sve je na prodaju

Najveći problem ove sezone za Hornetse je bilo nezadovoljstvo najboljeg igrača Kembe Walkera. On je praktički jedini Allstar u ovoj ekipi, tj jedini igrač koji ima Allstar potencijal. Ako ostanu bez njega, morati će ići u veliki rebuilding, nešto kao Hawksi. Morali su ga staviti na trade block, a zanimljivo je da je i većina petorke također bila dostupna za tradeove. Toliko je bilo loše stanje u Hornetsima ove sezone. Osim Kembe na blocku su bili: Batum, Marvin Williams, Howard i Kidd-Gilchrist.

Hornetsi trejdaju najboljeg igrača

Naravno, kakva je bila sezona takve su bile i ponude. Tako da ništa nije zadovoljilo čelnike Hornetsa (čitaj Jordana) pa je ekipa ostala nepromjenjena. Za Kembu je tražio Allstar igrača, no nitko nije htio dati previše za njega, pa je i Kemba morao ostati do kraja sezone.

Superman is back

Jedini igrač koji je imao bolju sezonu nego godinu prije je bio Dwight Howard. Činilo se da imamo starog Supermana nazad, u jednom trenutku. Igrao je sjajno, bio je na kraju drugi strijelac ekipe te uvjerljivo prvi skakač. Najbolju utakmicu sezone je odigrao protiv Netsa kojima je sasuo 32 poena uz nevjerovatnih 30 skokova. Prvi s takvim učinkom još od Kevina Lovea dok je igrao u dresu Wolvesa 2010. godine. Uz to postao je prvi igrač nakon Jabbara koji je ubilježio 30+30 protiv Netsa. Kareem je to napravio daleke 1978. godina kada je upisao 37 poena uz 30 skokova. Dwight je također oborio i rekord franšize po broju skokova u jednoj utakmici.

Superman rame uz rame s Jabbarom

Osim toga imao je nekoliko sjajnih poteza tijekom sezone, a u globalu je igrao jako dobro. Držao je obranu, pokupio je sve što se može pokupiti pod košem i pokazao da još uvijek nije za mirovinu.

Muke po Kembi

Kao i svake sezone otkako je došao u Ligu, tj Hornetse, Kemba je bio uvjerljivo najbolji igrač. Ove sezone je postizao 22,1 poen uz 5,6  asista u prosjeku. Bio je motor ekipe, kada njega ide, ide i ostale. To mu je dosadilo. Zapravo najviše mu je dosadilo da propušta playoff, i to je i otvoreno rekao. Zbog toga je najviše tražio trade, jer u ovoj ekipi Hornetsa ne vidi perspektivu. Kao ni mi ostali, doduše…

“Dosta mi je propuštanja playoffa”

Za Kembu su najviše zaintersirani bili Cavsi no od dogovora nije bilo ništa i Kemba je završio sezonu tamo gdje ju je i počeo. Kako mu ugovor ističe 2019. godine, Jordan će morati reagirati. Ili će morati napraviti neke promjene u ekipi, tj osvježiti ju nekim mlađim snagama ili riskira da izgubi Kembu za ništa. Što je lako moguće, jer ova ekipa neće preko noći postati playoff ekipa. Čak i da svi budu zdravi i u dobroj formi.

Brojke i slova

Kada pogledamo sušte brojke ništa nam nebi reklo da su Hornetsi tako loši. Imali su 16. obranu Lige, što je solidan učinak. U napadu su bili čak i bolji, te su bili u gornjoj polovici, većinom zbog talenta Kembe na toj strani terena. Zabijali su i primali preko 100 poena na utakmici, no jednostavno se vidjelo da nešto ne štima. Kemba je bio najbolji strijelac sa 22 poena, a poslije njega dugo dugo nitko, pa Howard sa 16 u prosjeku, dok je sljedeći bio Jeremy Lamb koji je s klupe ubacivao nešto manje od 12 poena. To je ogroman razmjer koji je već postao tradicija u ovoj ekipi. Najviše je razočarao Batum koji je ubacivao samo 11,6 poena u prosjeku, a jedini dvoznamenkasti još je bio Kamisky. Još jedan igrač s klupe koji je koristio to što nitko osim njega i Lamba od rezervi nije mogao ubaciti ništa u koš.

Od mladih snaga ni traga

Kada smo pisali tekst o prošlogodišnjem draftu Hornetse smo stavili u koš s pobjednicima. Osobno, Malik Monk mi je bio možda i najdraži igrač s ovog drafta. Na trenutke je bio nezaustavljiv na Kentuckyu, imao je strašno lagan korak i odličan šut. Očekivao sam da će u ovoj postavi Hornetsa u kojoj strašno fali dobar šuter, eksplodirati. No, nisam mogao biti više u krivu. Monk je totalno razočarao, čak je jedno vrijeme bio u D-Ligi dok se nije malo osvjestio. Na kraju je odigrao 63 utakmice za prvi tim, a ubacivao je razočaravajući 6,7 poena u prosjeku. Drugi rookie Dwayne Bacon je također mogao biti krađa drafta. No, i tu sam se grdno prevario jer on je bio još i lošiji od Monka. Ukoliko Hornetsi žele napredovati, morati će probuditi ove momke, jer ono što im najviše fali mogu imati u ovim momcima.

The FEDS are coming!

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Recap sezone: Dominacija 'petorke smrti' i detronizacija 'Kralja' - Ostatak Sveta
  2. Charlotte Hornets 2018-2019: Konačni pad Jordanove igračke - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*