Užarena Ljetna Liga

Screenshot/Youtube

Prije nekoliko dana i službeno su počela događanja na terenu u NBA Ligi. Počela je Ljetnja Liga. Prva dva turnira bila su održana u Sacramentu i Utahu, a već sada smo mogli vidjeti neke nove potencijalne NBA zvijezde sa nedavno održanog drafta. Na oba turnira sudjelovalo je po 4 ekipe. U Utahu su bili Jazz, Hawksi, Grizzliesi i Spursi, dok su u Sacramentu sudjelovali Lakersi, Kingsi, Warriorsi i Heat.

UTAH

Turnir u Utahu je bio izuzetno izjednačen, izuzev jedne ekipe. Hawksi su izgubili sve tri svoje utakmice, dok su ostale tri ekipe imale po jedan poraz i dvije pobjede. Ako se po jutru dan poznaje, Hawksi se neće dobro provesti ove sezone. Trae Young je imao katastrofalne šuterske večeri, no uspio je koliko toliko kvalitetno organizirati igru Hawksa. Čim namjesti ruku, mogli bi biti nešto od njega. Sjetimo se samo da je i Curry imao nešto više od 30% šuta tijekom svoje Ljetnje Lige, i naravno legendu Ostertaga koji je uništio Duncana u njihovom međusobnom duelu.

Od ostalih igrača valja spomenuti Jarena Jacksona Jr. koji je izdominirao prvu utakmicu za svoje Grizzliese. Pogađao je izvana kao od šale i ubacio je čak 8 trojki, što mu je bilo dovoljno za 28 poena. Iako je on bio jedini top prospekt koji je htio doći u Memphis, čini se da nikako nisu pogriješili s izborom.

U redovima Spursa istaknuo se Derrick White, čovjek koji je već proveo određeno vrijeme u NBA, a to se obično vidi na ovakvim utakmicama. White je bio najbolji igrač Spursa tijekom ovih dana, a dobru pomoć je dobio u rookieu Walkeru III. Posljednjeg dana turnira došlo je i do sukoba na terenu. Dobro poznati NCAA razbijač Grayson Allen je nastavio tamo gdje je stao. Sukobio se sa Youngom nakon jednog njegovog šuta, a osiguranje je moralo reagirati kako bi razdvojili ovu dvojicu.

Sacramento

Odmah u prvom danu Lige u Sacramentu mogli smo vidjeti neke sjajne poteze, te duel ponajboljih NCAA centara prošle sezone. Bagley je išao na Wagnera, a ovaj puta je igrač Kingsa odnio pobjedu. Ubacio je 18 poena uz 6 skokova, a samo je Fox ubacio više kod Kingsa. Uz to imao je jedno fantastično zakucavanje baš preko Wagnera.

Već u drugoj utakmici naletio je na zid. Jordan Bell mu je pokazao kako izgleda obrana u NBA Ligi, a Bagley se strašno mučio. Bell ga je izmorio, tako da je Bagley imao očajnu utakmicu. Isto vrijedi i za ostatak Kingsa, osim Justina Jacksona i Masona Jr. Njih dvojica su bili solidni, dok je ostatak ekipe Kingsa imao očajnih 14% šuta iz igre. Obrana Ratnika je bila ključ, te su oni zapravo i pobjednici ove Lige u Sacramentu. Dobili su sve svoje tri utakmice, dok je Heat imao jedan poraz.

Iako miruju ovo ljeto Heat ima zanimljivih mladih igrača. Najbolji je trenutno nevjerovatno atletični Derrick Jones Jr. Sjećamo se da je sudjelovao na natjecanju u zakucavanju, a u ovom izdanju Ljetnje Lige nas je odlučio podjsetiti koliko visoko skače. Za slučaj da smo zaboravili. No, osim odraza, Jones je pokazao i da zna igrati košarku. Tako da je uz nekoliko nevjerovatnih zakucavanja bio i najbolji igrač Heata i glavni razlog za ove dvije pobjede, protiv Lakersa i Kingsa.


 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Počeli pravi rookie okršaji - Ostatak Sveta
  2. "Želim biti novi Steve Nash" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*