Nurkić potpisao s Blazersima!

InfoRadar

Preneseno sa: inforadar.ba

Piše: A.Š.

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš i centar Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić potpisao je profesionalni četverogidšnji ugovor sa svojim klubom, vrijedan 48 miliona dolara.

Ovo je Nurkićev prvi profesionalni ugovor u NBA ligi nakon što mu je istekao četverogodišnji rookie staž, te je postao ograničeno slobodni agent (RFA).

Inače, Nurkić je ugovor morao da potpiše u nepovoljnoj finansijskoj situaciji za njega, budući da je sportskim franšizama u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta znatno smanjen prostor za plate.

Prema mišljenju NBA eksperata, naš košarkaš je već sada među 10 najboljih cenatara lige (što znači i svijeta) te su sva predviđanja bila da njegov ugovor ne može da bude manji od 18 ili 20 miliona dolara po sezoni, no očito su neke druge okolnosti dovele do jednog ovakvog potpisa koji opet, iz bosanskohercegovačke perepektive, ima iznimnu vrijednost!

Sada Nurkića, nakon što je riješio ključni dio svoje karijere, možemo očekivati i u bh. košarkaškoj reprezentaciji u septembru, kada se u drugom krugu nastavljaju kvaifikacije za Svjetsko prvenstvo!

Inače, Nurkić jer ovim ugovorom postao najplaćeniji bosanskohercegovački sportaš.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Lavine na korak do Sacramenta - Ostatak Sveta
  2. Povratak 'zvijeri' - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*