Okršaj divova – prva runda

Screenshot/Twitter

Sinoć smo u Ljetnoj Ligi vidjeli prvi od mnogih okršaja divova sa ovogodišnjeg drafta. Mo Bamba i Deandre Ayton su odigrali prvi međusobni dvoboj od dolaska u NBA. Pobjedu je debelo odnio prvi pick drafta Ayton. Osim što je dominirao u individualnom dvoboju, Sunsi su odnijeli uvjerljivu pobjedu. Ayton je bio najbolju u svojoj ekipi i ubacio je 17 poena uz čak 13 skokova i najavio dobru sezonu. Bamba je ubacio samo 4 poena uz 5 skokova. Gotovo svi kod Magica su zakazali, Isaac je ubacio samo 11 poena, što je zapravo bilo najviše u ekipi. Bender je napokon odigrao pristojnu utakmicu, ubacio je 11 poena uz 8 skokova.

Svoju najbolju utamicu dosadašnje Ljetne Lige odigrao je Cedi Osman. Mladi Turčin je sasuo Pacersima čak 25 poena. Prošla godina u Cavsima mu je jako koristila. Počeo je posjećati na svoje suigrače iz prošle sezone. Vidi se da je radio i s Lebronon i s Korverom.Imao je nekoliko ulaza i asista koji podsjećaju na Lebrona, a malo je i izmijenio tehniku šuta. Ove promjene pale, Cedi je ubacio 25 poena. Dodao je još i po 6 skokova i asista. Naš Žiža je ovu utakmicu odmarao, dok je Sexton odigrao sjajan meč. Bio je najbolji nakon Osmana, te je ubacio 21 poen uz 4 dodavanja.

Isprva se činilo kako Clippersi nisu baš najbolje birali, no Shai Alexander nas je demantirao. Protiv Rocketsa je bio nezaustavljiv. Radio je što je htio protiv obrane Raketa te je ubacio 25 poena uz 5 skokova i 4 dodavanja. No, nije bilo dovoljno te su Clippersi izgubili, a najbolji kod Raketa je bio Melton koji je ubacio 26 poena uz 10 skokova i 5 dodavanja.

Već drugu utakmicu zaredom dominirao je Willy Hernangomez. Stigao je u Hornetse prošle sezone, no nije se baš naigrao, ali ove bi mogao dobiti priliku. Pogotovo nakon ovakvih predstava u Ljetnoj Ligi. Protiv Heata je ubacio 22 poena uz 10 skokova, dok je sinoć protiv Kelta ubilježio još jedan double double. Ubacio je 17 poena uz 11 skokova.

Fanatastičan početak svoje karijere je imao i Kevin Knox. U svom debiju za Knickse pokazao je zavidan talenat. Na terenu se kreće s izuetnom lakoćom, počastio nas je i sa dva sjajna zakucavanja. U utakmici protiv Hawksa završio je sa 22 poena i bio glavni razlog pobjede Knicksa. Čini se da je Porzingis dobio suputnika na ovom teškom putu vraćanja Knicksa na stare staze slave.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*