D’Antoni ne želi Mela?

Screenshot/Ostataksveta

Houston Rocketsi su prošlo ljeto napravili izuzetno dobre poteze. Doveli su Chrisa Paula iz Clippersa, potpisali nekoliko sjajnih backup igrača, te su tako postali najbolja ekipa Lige u regularnoj dijelu sezone. Harden je odnio MVP titulu, a on i Paul su činili sjajan tandem koji je zadavao probleme svim ekipama u Ligi.

U playoffu su se također dokazali. Ratnici su bili na rubu ispadanja, a “spasila” ih je povreda Paula. Bek Raketa je doživio povredu mišića, te nije mogao nastupiti u posljednje dvije utakmice. Ratnici su preokrenuli, te u Finalu lagano počistili Cavse. No, ovakve igre su davale nadu Raketama da i iduće sezone mogu zaprijetiti Warriorsima i biti ozbiljni konkurenti za naslov.

Najteži izazov za Ratnike

Naravno, imali bi šanse kada bi zadržali sve bitne igrače i dodali još pokoje pojačanje, a Rakete su napravile potpuno suprotno. Prvo je otišao Ariza, koji je istina dobio dosta veliku lovu u Sunsima. No, Ariza je bio ključan dio prve petorke, odličan 3-D igrač koji je pospremao otvorene trojke, a u obrani se tukao i branio ponajbolje protivničke igrače. Sve okej, ima još opcija, Ariza je ionako bio preskup. Ali onda je i otišao i Mbah a Moute. Otišao je u Clipperse praktički za minimalac, a to je Rakete ostavilo praktički bez opcija na krilnoj poziciji. Izgubili su dva jako bitna igrača i sada nemaju izbora. Moraju potpisati Mela, s kojim se povezuju već duže vrijeme. No pitanje je koliko on može pomoći, tj zamijeniti ovu dvojicu.

Što se tiče napada, Melo bi još i mogao odmijeniti Arizu i Moutea, ali i tu postoji problem. Melu treba lopta da bude koristan u napadu, dok su Ariza i Moute mogli čekati u korneru da spreme povratnu loptu. Melo se sigurno neće zadovoljiti s tim. Još veći problem od ovoga je obrana. Melo tu nije niti blizu, štoviše Melo je očajan u obrani.

Povrh svega ovoga postoji i još jedan problem. Naime, trener Rocketsa Mike D’Antoni već je jednom surađivao s Melom. Zajedno su bili u Knicksima u Melovom primeu. Tada stvari nisu dobro završile. Koncem sezone 2011/12 D’Antoni je napustio Knicske. Ispostavilo se da je to bilo zbog Mela. Dao je ultimatum upravi, ako D’Antoni ostane iduće sezone, Melo želi trade. Nije mu se svidio brzi napad koji forsira Mike, te to što je favorizirao Lina (sezona Linsatiya…). Mike je jednostavno odlučio dati otkaz i tu je priča završila.

Screenshot/ NYPost

Sada je problem što ovaj dvojac mora opet surađivati. Melo je puno lošiji nego u Knicksima, sporiji, tromiji, a i dalje ne želi igrati obranu. Mike je još ubrzao tempo igre, pogotovo s Hardenom i Paulom u petorci. Pitanje je na koji način će ovaj dvojac moći surađivati. A Melo je praktički jedina opcija za Rakete…

1 Trackback / Pingback

  1. Raketa ostala bez goriva - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*