“Vrati se iduće godine”

manu kerr
Screenshot/Twitter

Ratnici u prvoj rundi playoffa nisu imali težak zadatak. Spursi su očito na zalasku (barem ova generacija), te su ih Ratnici relativno lagano svladali. Spursi nisu pali bez ispaljenog metka, no Warriorsi su u ovom trenutku jednostavno puno bolja momčad. To su i dokazali na domaćem terenu, te su završili seriju.

Glavni trojac Thompson-Green-Durant je odigrao predobru utakmicu da bi Spursi imali nekakve šanse. Klay je ponovo pogađao šuteve i postao je tek treći igrač u povijesti Warriorsa koji je u playoffu ubacio preko 600 šuteva iz igre. Green je bio na visini zadatka u obrani, a u skoku je bio neprikosnoven. Durant je radio sve po malo, igrao je odličnu obranu, a u napadu je zabijao kada treba.

No Spursi nebi bili Spursi da padnu bez ispaljenog metka u posljednoj utakmici. Iako su Warriorsi vodili čitav meč, na kraju je Aldridge “zakuhao” stvari. Ubacio je faul koš malo više od minute prije kraja koji je doveo Spurse na samo 4 poena minusa. Nakon toga ubacuje još dva bacanja za -2, no Green prvo šutom pa s još dva bacanja prelama utakmicu i Warriorsi su mogli početi slaviti.

U ostalim playoff mečevima smo vidjeli dosta incidenata, no u ovoj seriji je vladalo samo poštovanje između igrača. Pogotovo prema Manu Ginobiliu koji je pokazao da još uvijek nije niti blizu “starog željeza”. Njegov bivši suigrač, sada trener Warriorsa je “zamolio” Manua da se vrati za iduću sezonu. -“Nadam se da ćeš igrati i iduće godine. Ako i dalje voliš ovo, vrati se.”- rekao je Kerr po završetku utakmice.

Klay je utakmicu završio sa 24 poena, dok je Durant ubaci poen više. Green je imao “svoju” utakmicu, ubacio je 17 poena, pokupio čak 19 skokova i podijelio 7 asistencija. Uz to je ubacio i ključne poene, te bio junak Ratnika.

Aldridge je očekivano bio najbolji kod Spursa. Ubacio je 30 poena uz 12 skokova, a pridružio mu se Millsa sa 18 poena.

1 Trackback / Pingback

  1. NBA play off 2018: Rezultati, izveštaji, analize - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*