“Lebron je najveći lider u povijesti sporta”

Screenshot/Twitter

Ovaj prijelazni rok već je nadmašio prošlu godinu, a svakako najveći potpis su osigrali Lakersi. Dolaskom Kralja su od potencijalnog neugodne ekipe došli do toga da su sada glavni konkurenti Warriorsima na Zapadu. Dobro, među glavnim konkurentima. Osim Lebrona potpisali su i McGeea, Stephensona i Ronda, što su također jako dobri potpisi. Fali im veterana, imaju mladu ekipu tako da im je ovaj trojac jako dobro legao.

Trogodišnju plan

Lebronu nije dugo trebalo da se odluči na Lakerse. Samo nekoliko dana prijelaznog roka je prošlo. Tijekom pregovora čelni čovjek Lakers Magic Johnson je predstavio  trogodišnji plan Lebronu. Sve je bilo stavljeno na stol, a Lebronu se svidjelo ono što je čuo i završio je u Los Angelesu. Njih dvojica imaju sličan pogled na košarku i nije čudno što su se složili. -“Lebron je košarkaški genije. On je najveći lider u povijesti sporta.”- izjavio je Magic za Kralja. Već ove godine se polako počeo nazirati plan. A to je potpuna promjena za Lebrona Jamesa.

 

No ova ekipa Lakersa nije ništa poput Cavsa. Svi njihovi bekovi su katastrofalni šuteri, Lonzo i Rondo ne mogu pogoditi bazen izvana, tako da će Lebron morati drastično mijenjati igru. Ukoliko nastavi ovako, reket će jednostavno biti prepun. No Magic i Lebron i za to imaju rješenje. Ovi Lakersi će igrati potpuno drugačije nego Cavsi, a samim time će i Lebron imati drugačiju ulogu.

Ovdje je plan okružiti Lebrona playmakerima, kako bi mu se olakšao posao u kreaciji. Dok je igrao u Cavsima Lebron je sve sam morao raditi. Kreirao je sve za svoje suigrače, davao im je otvorene šuteve kao na tacni. Sada je Magic odlučio sačuvati Lebrona, jer njegova potrošnja je nevjerovatno porasla ove sezone. Imaju Lonza, Kuzma i Ingram također mogu kreirati, a sada su doveli i Ronda i Lancea, također igrače koji imaju kreaciju. Pogotovo Rondo, koji je i bez jedne noge bolji od većina playmakera u Ligi.

Košarkaški genije i X faktor Pelicansa

Ovo je sada dvosjekli mač. No zapravo i jedini logičan potez. Lakersi su prošle sezone bili među najgorim šuterskim ekipama Lige, tako da bi morali napraviti ogromne promjene u stilu igre i rosteru kako bi se prilagodili Lebronu. I pitanje je kako bi to uopće izgledalo. No, s druge strane bili su jedna i od najbržih ekipa Lige. Tim putem žele nastaviti, da Lebron što češće ima otvoren put do obruča u tranziciji, kako bi skupljao lagane poena. Zapravo kada bolej razmislimo, ovo je bio i jedini pravi korak naprijed za Lakerse.

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Svi žele igrati s Lonzom - Ostatak Sveta
  2. Lakersi imaju novog MVP-a - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*