Sacremento Kings 2017 – 2018: Sacramento postaje Bogdanov grad

Screenshot/Ostataksveta

Kingsi su se spremali za prvu cijelu sezonu bez svoje glavne zvijezde Demarcusa Cousina. Za njih je tek ova sezone prva prava sezona početka rebuildinga. Shodno tome,takva su bila i očekivanja. Znalo se da je ovo tranzicijski period za njih, a sezonu su odigrali točno prema prognozi.

Sacramento Kings: Novi početak

Nisu bili posljednji, otkinuli su nekoliko dobrih skalpova, no nisu niti bili blizu borbe za playoff. Po stastikama su bili jedna od najgori ekipa Lige. Prema ofenzivnom ratingu su bili predzadnji, a u obrani su bili samo jedno mjesto više. Na kraju ipak solidno 12. mjesto u Zapadnoj Konferenciji.

 

 

 

 

Početak sezone je bio najgori period za njih. U prvih 9 utakmica imali su čak 8 poraza i odmah na početku pali su na dno Lige. Nikako nisu mogli pronaći konstantu, te u čitavoj sezoni niti jednom nisu dobili više od 2 utakmice zaredom. Sporadično su dobili poneku ekipu, no naznaka dužeg perioda dobrih igara nije bilo čitave sezone. Igrali su jako sporu košarku, iako imaju brzog Foxa i mladu ekipu. Bili su pri dnu Lige što se tiče brzine igre. Najveća pobjeda sezone je sigurno ona u kojoj su iznenadili aktualne prva Lige, Warriorse. Nažalost takvih večeri je bilo malo i dosta često su Kingsi bili žestoko poražavani.

ROY

Posebnu pozornost nas s ovih prostora obraćamo na igre Bogdana Bogdanovića. Jedan od najboljih igrača Europe prošlo ljeto je potpisao najveći rookie ugovor u povijesti Lige. Stigao je u Kingse ne kao rookie, već kao etablirani igrač. Početak sezone je za njega bio težak. Nije igrao prvih nekoliko utakmica, a nakon toga mu je trebalo nekoliko tjedana na prilagodbu. No, kada se naviknuo Bogdan je počeo igrati sjajnu košarku. Sve češće je bio dvoznamenkas, a nerijetko je znao otići i preko 20 poena.U napadu je bio glavni igrač Kingsa, sve češče je on odrađivao ulogu playmakera. Gotovo svaki pick n roll je prolazio kroz njegove ruke i postao je glavni kreator Kingsa.

Devet neverovatnih meseci Bogdana Bogdanovića

Definitivno najbolja utakmica sezone je bila ona protiv Jazza. Bogdan je ubacio čak 6 trojki u isto toliko pokušaja, a na kraju je završio na 25 poena. Kingsi su nažalost izgubili. U konkurenciju sigurno može ući i utakmica protiv Warriorsa. “Onaj” veliki skapl Kingsa je Bogdanova zasluga. Iako nije odigrao izuzetan meč, ubacio je samo 12 poena, Bogdan je bio najbolji u ključnim trenutcima. Ubacio je pobjednički koš preko Draymonda Greena i tako donio veliku pobjedu Kingsima.

Bogdan i Kingsi srušili šampione!

Kruna sezonu je bio nastup na Allstar utakmici. Bogdan je bio proglašen za MVP-a utakmice između igrača prve i druge godine. Na kraju sezonu je još uslijedio i izbor u drugu petorku Lige, kao potvrda dobrih igara.

Bogdan u drugoj rookie petorci!

Oproštaj Air Kanade

Svoju, možda, posljednju sezonu je odigrao legendarni Vince Carter. Stigao je pod stare dane u Kingse, Divac je ciljao na njegovo neizmjerno iskustvo kada ga je dovodio. Ovo je mlada ekipa i Carter je tu kako bi pomogao mlađim igračima. No, upisao je i nekoliko dobrih nastupa. Još uvijek zakucava, naravno ne kao nekada, no svakako pohvalno. Uzeći u obzir da je “gospodin u godinama”.

Trenutno nije potpisao niti za jednu ekipu, pa je lako moguće da se odluči reći zbogom košarci. Carter je bio jedan od najbolji igrača svojeg vremena, a moguće i najatraktivniji svih vremena. Odrastali smo uz njega i svakako nam je žao vidjeti da još jedan izuzetan igrač ide u košarkašku mirovinu.

Oni su dva poslednja ‘mohikanca’ drafta ’98.

Pogled u bolje sutra

Ova sezona je za zaborav, no pouke su se izvukle. Kingsi imaju jako zanimljivu ekipu. Fox i Bogdan se odlično nadopunjuju na bekovskim pozicijama, Hield je savršeno prigrlio ulogu šestog igrača. Odlično se snalazi u toj roli kao prvi back up bek i pokazao je da može trpati u serijama. Malo je zabrinjavajuć stagnacija Cauley Steina koji nije pokazao dobru košarku. No Kingsi su prebukirani na centru, tako da zamjena imaju. Igrač od kojeg se također dosta očekivalo je Skal Labisierre, no niti on nije mogao u potpunosti odgvoriti. No sada je tu Harry Giles, igrač koji je morao presjediti čitavu prvu sezonu zbog povrede. Divac ulaže velike nade u njega.

Draft je bio solidan, Giles se vraća i uz Kingsi polako postaju ozbiljnija ekipa. Prostora na capu imaju, samo da ga ne troše uludo (George Hill npr.) i da čekaju da ovi momci stasaju.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Sacramento Kings 2018 - 2019: Srpska košarkaška prestonica u SAD-u! - Ostatak Sveta
  2. Sacramento Kings 2019-2020: O promašaju decenije i kraju jedne ere - Ostatak Sveta
  3. Sacramento Kings 2020-2021 Nastavak suše za Kraljeve - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*