Ne postoji ‘garbage’ time, već samo – ‘Boban time’!

Youtube / screenshot

Izvor: Sportklub

Knjiga “NBA Srbija” novinara Sport Kluba Darka Plavšića donosi veliki broj zanimljivih ispovesti srpske NBA petorke. Ovoga puta izdvajamo odlomak iz priče o srpskom centru Bobanu Marjanoviću, koji nosi naziv ‘Nema povratka u Evropu’.

Za dve i po sezone u NBA ligi Marjanović je samo pet puta bio u startnoj postavi.

“Uvek dolazim na utakmicu spreman da igram, da sedim na klupi i da obavezno budem dobro raspoložen. Meni saigrači prilaze i kažu kako bi voleli da budu pozitivni kao ja. Čak i ljudi iz stručnog štaba navode moj primer. Oni znaju da je meni teško, ali nikada neću doći na utakmicu da prenosim negativnu energiju. Tu sam da se smejem, da sedim, da igram”, kazao je Bobi.

Na pojedinim utakmicama, u neizvesnim završnicama, Sten Van Gandi je uvodio Marjanovića u igru u poslednjoj sekundi utakmice. Mnogi su to tumačili kao nešto ponižavajuće.

“Ne razmišljam na taj način. U NBA postoji izraz ‘garbage time’, koji označava period kad je utakmica rešena i kada starteri odmaraju. Za mene to nije ‘garbage time’ već ‘Boban time’. Uopšte me ne zanima da li će ostali rezervisti igrati reda radi ili šetati po parketu. Odigraću najbolje što mogu…”

Iako u NBA ligi još nije uspeo da se nametne kao uticajan igrač, Marjanović nema dilemu oko nastavka karijere.

“Ne pomišljam na povratak u Evropu jer znam da mogu i u NBA da dominiram.”

Ukoliko želite da saznate još mnogo detalja iz NBA karijera srpskih košarkaša, Sport Klub vam preporučuje knjigu “NBA Srbija” u izdanju “Vukotić media”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*