Plaćaju ga 20 miliona, a ne igra?! To je neka zavera protiv Srba

Youtube / screenshot

Darko Miličić je sve samo ne obična pojava na košarkaškom nebu. Od potencijalne velike NBA zvezde, i drugog picka na draftu 2003., iza neprikosnovenog Lebrona Jamesa, postao je jedno od najvećih razočarenja, koji svoj potencijal nikada nije iskazao.

U velikom intervjuu za sajt B92 Darko je otvoreno govorio o svim teškoćama i izazovima kroz koje je prolazio, ali mu nije nedostajala ni doza samokritike:

Sam sam kriv…

“Mnogo toga bih drugačije uradio. Tačno je da sam došao u šampionsku ekipu i skoro se nikada nije desilo da drugi pik završi u nekoj veteranskoj ekipi koja hvata zadnji voz da osvoji titulu, ja se slažem sa svim tim stvarima, ali opet svi mi tražimo u nekom trenutku alibi. Došao sam u šampionsku ekipu, nisam dobio šansu. Sada opet ide ta priča ti nisi dobio šansu, a Nikola hvala Bogu jeste. Nema to veze, to su samo alibiji. Dobio ili ne dobio šansu, na tebi je kao mladom igraču da se dokazuješ, treniraš i čekaš svoju priliku. Ne kao ja koji sam imao potpuno pogrešan pristup svemu, misleći da sam sa 18 godina došao kao drugi pik iz Evrope i da sam Bogom dan. Pa sam ispravljao krive Drine, pa sam se svađao, pa dođi pijan na trening, teraj inat nekome, a na kraju teraš inat samom sebi”, kaže zrelo Miličić i dodaje da nije bio u pitanju samo tadašnji trener Leri Braun, već kompletan stručni štab.

Darko je iskreno rekao kako nikada nije uspeo da se navikne na Ameriku i NBA ligu, koja je za većinu košarkaša san.

“Samo moja žena zna koliko puta sam hteo da pakujem stvari i idem kući. Jeste NBA za većinu košarkaša san i svako bi trebalo da juri da dostigne to ako želi. Ali kada se ne navikneš na ambijent u kojem živiš, teško čovek i kao igrač. Meni taj sistem života uopšte nije prijao, ja sam čovek iz naroda, volim da se družim, to kod njih ne postoji, kuća posao varijanta. Vidimo se sutra na treningu, vidimo se u avionu, vidimo se u autobusu, hali i to je to. Živiš od utakmice do utakmice, od hotela do hotela.”

Getty Images

Zvezda nedosanjan san

Darku je najviše žao što nije nikada zaigrao u crveno-belom dresu. Na pitanje kako misli da bi se osećao kada bi pred punom Arenom i 20.000 Zvezdinih navijača zakucao, kao iz topa odgovara:

“Ja bih to najviše voleo. Pogledao sam par utakmica Zvezde, mogu samo da zamislim na šta bi to ličilo. Skinuo bih se i otrčao bih na tribine da popijem pivo. Mogu da zamislim kako bi to mene povuklo. Mene sitnica povuče, a ne to. Bilo bi u glavi totalno stanje ludila.”

Jokić kao Nowitzki

Za Nikolu Jokića ima samo reči hvale, zna ga kao klinca jer sa njegovom braćom drugovao je i sam u Americi.Po Miličiću centar Denvera nema dodirnih tačaka sa Vladom Divcem, iako ga mnogi porede.

“Ma, kakav Divac. Ja razumem to poređenje jer je Divac naša legenda. Ja te statistike ne pratim, ali koliko znam Divac je imao oko 11 poena u proseku, ovaj dečko ako bude nastavio ovako imaće preko 25, ne može da se poredi sa Divcem. Pogotovo što je on po meni mnogo mekši od Divca, mnogo bolje rešava neke situacije u gužvi. Divac je bio klasičan centar, ovaj dečko iz dva koraka baca floutere, baca se u stranu, bukvalno radi neke stvari koje rade trojke. Po meni, nema veze sa Divcem, u smislu igrača. Što se statistike tiče, Nikola mi je više Dirk Novicki. Bukvalno pokriva pet pozicija što je za dečka od 208 neverovatno. Oni koliko sam video kada ne znaju šta će dodaju njemu, kreću se i on će naći nekog.”

 

Jedna stvar mu nije jasna, kako centar kalibra Bobana Marjanovića ne dobija šansu u NBA:

“Imamo i Marjanovića koji prolazi kroz nešto slično kroz šta sam i ja prolazio. To mi nije jasno. Izgleda da on plaća moje račune koje sam ostavio tamo. Nije mi to jasno. Ekipa koja realno nema neke ambicije, platio si 20 i nešto miliona centra, gubiš utakmice i da ti dečku koji je ušao na par utakmica i dobro odigrao ne daš da igra. To je valjda neka antisrpska varijanta.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*