“Jokić je jedan od najboljih igrača Lige”

(Photo by Robert Laberge/Getty Images)

Preneseno sa: B92

Omaleni organizator igre iza sebe ima turbulentne dve sezone, a sada se nada da će mu nekadašnji trener Majk Meloun pomoći da se vrati na nivo na kom je bio u Boston Seltiksima.

Ajzea je u dresu tima iz Masačusetsa došao do zvanja jednog od najboljih igrača lige, ali su ga tragična smrt rođene sestre, odnosno povreda kuka totalno poremetile i izbacile iz koloseka.

Najpre je u sklopu velikog trejda za Kajrija Irvinga završio u Klivlend Kavalirsima, ali je, po povratku na teren početkom godine, ubrzo napustio Ohajo i ostatak sezone proveo u Los Anđeles Lejkersima.

Od trenutka kada sam došao u NBA ligu rekao sam da želim samo priliku – za sve ostalo ću se ja pobrinuti. Tako je i danas. Samo sam želeo da budem tražen jer je to već pola ‘bitke’. Imam zaista blizak odnos sa trenerom Melounom i to je bila svakako ključna stvar kod kompletnog posla“, rekao je dvadesetdevetogodišnji momak, koga su Sakramento Kingsi izabrali kao poslednjeg, 60. pika na draftu 2011. godine.

Tomas i Meloun sarađivali su upravo u Kaliforniji, kada je plej beležio 20 poena i šest asistencija u proseku, dok je u godini za nama, za 26,9 minuta u igri po meču, imao nešto više od 15 poena i 4,8 asistencija. Potpisao je jednogodišnji ugovor vredan dva miliona evra, što je veteranski minimum.

Novac me ne zanima. Zaista. Želim samo da igram, nemam šta kome da dokazujem“.

Sada se od njega očekuje da iskustvom pomogne mladom timu Nagetsa, ali navijači se ipak najviše raduju saradnji sa našim Nikolom Jokićem.

Verujem da mi stil Denvera savršeno odgovara. Brza igra u fazi napada, ‘širenje’ terena, a pritom imaju i jednog od najboljih visokih igrača u čitavoj ligi – igrača koji ume da dodaje i stvara prilike za saigrače. Znam savršeno šta Meloun želi i šta mogu da očekujem“, zaključio je Tomas.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*