Zašto je ovo WIN WIN situacija?

FB / screenshot

Izvor: Sve o NBA

Da pokušamo rezimirati trade koji se danas dogodio. Jesu li Raptorsi dali previše za Kawhija? Apsolutno. No, pravo je pitanje je li ovo pametan potez Kanađana.

DeMaru je Toronto postao dom, a on Torontu možda najbolji igrač franšize ikad, No, falilo je ono nešto. 30 ppg tijekom sezone ne znači ništa ako u play offu djeluješ izgubljeno. Uz dužno poštovanje jednom od najboljih igrača lige, zajedno s Lowryjem je činio najveće chokere zadnjih godina. Kawhi jednostavno u PO može pružiti ono što DeMar ne može.

Leonard vjerojatno odlazi sljedeće ljeto, a i neće biti zadovoljan u Kanadi. Pa što? Raptorsi su se riješili velikog ugovora igrača koji im godinama nije uspio biti taj veliki vođa, a ukoliko ode i Kawhi, imat će masu prostora u capu. Vjerojatno i za potpise 2 superstara. Ako uzmemo u obzir sjajnu mladu jezgru koja se stvara u Raptorsima, onda ih za par godina možemo promatrati kao contendere u skroz novom ruhu.

Sada imamo petorku Lowry – Green – Leonard – Ibaka/Siakam – Valanciunas. Tko može reći da je ova petorka lošija od one koju su imali jučer? Nitko! S klupe vrebaju sjajni mladi igrači, a da sam na mjestu Ujirija, vjerojatno bih i Lowryja stavio u izlog i dao prostor VanVleetu.

FREE AGENCY: “Ovdje više nema lojalnosti”

Upitno je stanje Kawhija, fizičko i psihičko, ali i da ne zaigra ni minutu ove sezone, sviđa mi se kako Raptorsi razmišljaju. On je samo kapljica u moru stvaranja nove ekipe i rješavanja igrača koji su došli do svog maksimuma. Ne treba zanemariti ni mogućnost trejdanja Kawhija u LA za solidne resurse. Možda su Raptorsi samo posrednici i usputna stanica Kandže.

Možda više nema LeBrona na Istoku, ali tu su opasni Celticsi, Sixersi, s druge strane vrebaju Warriorsi. Da je Kanađanima cilj svake godine ispadati u polufinalu ili finalu konferencije, onda bi zadržali DeMara. Ovako imaju lijepu priliku da kroz nadolazeće sezone budu mnogo ozbiljnija ekipa.

Što se mene osobno tiče, prst gore za upravu Toronta. Na Spurse nije potrebno trožiti riječi, izvukli su više nego što su mislili da će moći. WIN – WIN

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Toronto Raptors 2017 - 2018: Mi smo kraljevi 'Severa', i ponovo smo - za*****i! - Ostatak Sveta
  2. Lowry ne razgovara sa Leonardom! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*