Druga runda, a Allstar!

Wikimedia commons

Retka je pojava u NBA ligi da neki igrač 2. runde drafta dominira u NBA. Većinom su to pickovi koji su ili zalog za budućnost ili popunjavanje centarskih pozicija igračem koji u napadu ne smeta, a opet igra obranu. Retki su igrači koji su uspeli dominirati a da su nisko izabrani. Nama svakako na pamet padaju Spursi i njihova genijalnost da izaberu nekog odlično igrača niskim pickom. Počeli su s Manuom, a danas recimo nam recimo Bertrans i Murray padaju na pamet. Osim njih i Warriorsi su uspeli pronaći jako bitan faktor u drugoj rundi- Draymond Green. Krilo s Michigan Statea je bio ključ u osvajanju naslova, a trenutno je najbolji obrambeni igrač ekipe i klasični glue guy bez kojega Kerr ne bi mogao zamisliti svoju postavu.

No među prvima koji su počeli dominirati je bio Michael Redd. Sjajni ljevoruki šuter Bucksa koji je u početku kod George Karla skupljao mrvice da bi tek u drugoj sezoni dočekao svojih 5 minuta. Do nedavno (do onog ludila Klaya Thompsona protiv Kingsa) držao je rekord sa 8 postignutih trojki u četvrtini (Klay je imao 9). Kasnije je bio sve bolji i bolji, toliko dobar da je postao prvi igrač u povijesti NBA lige koji je izabran u drugoj rundi a da je izborio Allstar i da je postao član ALL NBA petorke.

Osim njega to je pošlo za rukom već spomenutom trojcu Thomas, Manu i Green, a osim njih tu je bio i sjajni Arenas i trenutno najbolji igrač Grizzliesa Marc Gasol.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*