Neki novi klinci

Piše: Nemanja Stevanović, NBA Balkan Magazine

Letnjoj ligi je došao kraj,a šampionska titula ide u Portland koji je u finalu savladao bivše šampione LA Lakerse. Kao i svake godine, neki igrači prijatno iznenade svojim nastupima, što je dobra uvertira pred početak NBA lige. Za MVP-a lige izabran je košarkaš Lakersa Josh Hart koji je prosečno beležio 22.4 poena 2.3 asistencije 4.7 skoka po meču. Hart je prošle godine,naručito pred kraj sezone pokazao kakav je potencijal,imao je par sjajnih utakmica posebno bih izdvojio utakmicu protiv Clippersa gde je zabio 30 poena uz 7-9 šut za tri. Uprava Lakersa dobila je jasan znak da u predstojećoj sezoni može ozbiljno da računa na 30-og pika prošle godine.

Lakersi imaju novog MVP-a

Za MVP-a finala proglašen je KJ Mcdaniels koji se još od prve sezone u Philladephii traži i kome bi ova nagrada mogla da usmeri njegovu karijeru u pravom smeru. Pored već pomenutog Harta,u vice šampionskom timu je i Svi Milhailiuk pokazao da se na njega može računati. Momak iz Ukrajine prosečno je beležio 16,6 poena uz 4 skoka.

New York Knicksi su tradicionalno izviždali svoj ovogodišnji izbor na draftu,a on ih je tradicionalno ućutkao vrlo brzo. Kevin Knox,bivši igrač Kentuckya je Letnju ligu odigrao na vrhunskom nivou, i ne samo kros brojke veći kroz igru pokazao da je ogroman potencijal koji bi sa Porzingisom u naredin godinama mogao da bude ključni igrač Knicksa. Kao što sam rekao brojke nisu presudni faktor međutim vredi ih pomenuti,21.3 poena 2.3 asistencije 6.5 skokova po meču.

Nema zime u Velikoj Jabuci

Dok je Letnja liga bila u Salt Lakeu, posebnu paznju mi je privukao Jaren Jackson Jr. momak koji je budućnost pozicije 5, može da pogodi trojku,brz je,jak sa sjajnim osećajem za blok. U Utah je prosečno beležio 15,7 piena i 5 skokova. Biće vrlo zanimljivo da vidimo kako ce Grizzlesi upariti njega i Marc Gasola. Sledeći na redu su momci iz Atlante, John Collins i Trae Young. Collins je jos prošle sezone pokazao da se na njega može ozbiljno računati u budućnosti, dok je Trae svojim igrama u Letnjoj ligi pokazao da ima potencijal medjutim da ipak još uvek mora raditi na sebi. Njegov stil igre zaista podseća na Step Currya međutim glavni problem je što je igrao toplo-hladno,a to sebi ne možeš dozvoliti ako želiš da budeš poput dvostrukog mvp-a i trostrukog šampiona.

“Želim biti novi Steve Nash”

Phoenix Sunsi su jedna od ekipa koji su mnogi željno iščekivali da vide, pre svega zbog prvog pika na ovogodišnjem draftu Deandre Aytona. Momak iz Arizone je može se reći opravdao očekivanja,veoma je jak i svakom centru je bilo vrlo teško da proba da ga sačuva,pored toga ima i pristojan šut sa poludistance što je dodatan problem. Nakon što je LeBron napustio Cavse mnogi su rekli da više nema smisla gledati ih jer neće više ni prići NBA finalu. Verovatno su i upravu, ali 8 izbor drafta Colin Sexton svojom igrom,srčanošću želji za pobedom je definitivno privukao pažnju svakog pravog NBA fana i biće vrlo zanimljivo gledati njega u najjačoj ligi na svetu. Doveo je Cavse do polufinala,gde je i pogodio trojku za produžetke protiv Lakersa. Na kraju,nakon dva produžetka ipak je tim iz Kalifornije uspeo da slomi Cavse. Popularni Young Bull je svojim nastupima,zaslužio svako poštovanje i vea se veselim njegovim partijama u NBA-u.

Za kraj ću predstaviti momka koji nije toliko poznat kao ostali gore navedeni, u pitanju je Deandre Melton. Momak koga su Rocketsi izabrali kao 46. pik na draftu,koji je zbog problema sa zakonom propustio poslednju sezonu sa svoji USC-om i zbog toga je njegovo rankiranje na draftu opalo. Letnju ligu je odigrao sjajno 16,3 poena 5 skoka i 2,3 ukradene. Na prvi pogled se vidi da je samouveren i raznovrstan kosarkas koji bi mogao još da napreduje. Najveći problem će mu biti velika bekovska konkurencija u Houstonu,ali svakao je momak svojim partijama zaslužio da mu se da šansa. Ovo je bila dobra uvartira za sve sve ove momke,međutim prave utakmice im tek slede,a mi se radujemo tome i nadamo se da će opravdati očekivanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*