Kome smeta Lebron?

Twitter / screenshot

Dolazak Lebrona u Lakerse velika je priča ovoga leta. Nakon osam uzastopnih finala, i tri prstena sa Heatom i Cavsima, James je stigao na Zapadnu obalu kako bi pomogao posrnulom velikanu da se digne iz pepela.

Predvođeni još jednom legendom, Magicom Johnsonom kao šefom operacija Lakersi su okupili mladu jezgru kvalitetnih igrača kojima bi Lebron trebao biti mentor. Van terena uz Magica tu su i Luke Walton, trener franšize, i neizbežni Kobe Bryant koji im je u poslednjih 20 godina doneo pet titula.

Svi su oduševljeni. Ili možda nisu.

Drugi put ovog meseca vandali su uništili mural posvećen Lebron Jamesu u ovom gradu. Drugi koji je uništen predstavljao je Lebrona kako gleda u legende Lakersa, Kobea, Shaqua, Magica, Jabbara i Wilta,  koji se smeškaju iznad dve istorijske dvorane u kojima je tim igrao ili /igra – Staples centra i Great Western Foruma. .

Autor murala, dugogodišnji navijač Lakersa, je istakao da Lebron dolazi u Lejkerse poštujući i razumejući legende čijim stopama je krenuo.

Međutim, neko je u petak uveče uništio mural posipanjem bele farme po Džejmsovom liku. Zermano se vratio već u subotu ujutru da ga popravi i kaže da se 40-50 navijača Lejkersa zaustavilo da mu pomogne.

Kad legenda farba

Nedavno je mural sa likom Lebrona na kojem je pisalo ‘Kralj LA’ oskrnavljen a počiniocima je zasmetalo takvo tituliranje. U LA očigledno sve mora da se zasluži pa i ova titula. Posebno ako imaš 3 – 6 u finalima. Na to Lakersi nisu navikli. Makar ne onda kada su dolazili do finala.

No, legenda ne bi bila legenda da u sebi nema ljudskog i solidarnosti. Kobe se brže bolje prihvatio četkice i farbe pa je uz podršku drugih umetnika prepravio mural i tako dokazao da je on legenda LA, ali da je Lebron neko ko zaslužuje puno poštovanje:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*