Washington Wizards 2017-2018 Potresi u Glavnom gradu

washington wizards
Ostataksveta

Krajem prošle sezone činilo se da su stvari napokon sjele na svoje mjesto u Washingtonu. Odigrali su odličnu sezonu, njihove glavne uzdanice su imale sezonu karijere, te su dobrano izmorili Kelte u playoffu. No, ove sezone su napravili korak unazad. U doigravanje su ušli tek s 8. mjesta, a onda su izletjeli u prvom krugu od Raptorsa. Obrambeno i napadački su bili negdje u sredini Lige. Postali su prosječna ekipa. Imali su dosta problema kroz sezonu i stvari su se polako počele raspadati za Wizardse.

 

 

 

 

Wall problem

Jedan od top bekova Istoka prošle godine, John Wall je imao katastrofalnu sezonu. Ponovno je imao dosta problema sa povredama zbog koji je propustio polovicu sezonu. Prvi naznaci loše sreće su bili problemi s koljenom koje je Wall imao u 11. mjesecu. Odigrao je 41 minutu protiv Hornetsa, ubacio im 31 poen uz 11 dodavanja, a čini se da je to bilo previše za njegova koljena. Propustio je idućih 9 utakmica, a vratio se protiv Memphisa sredinom 12. mjeseca. Godinu prije je preko ljeta riješio sve svoje probleme, no naporna sezona je sada došla na naplatu. Nakon toga dugo je tražio formu, nikako nije mogao uhvatiti konstatnu. Izdržao je sve do kraja 1. mjeseca kada je morao otići na operaciju koljena.

Wall propušta Allstar

Vratio se pred sam playoff, odigrao je nekoliko utakmica čisto kako bi pokušao uhvatiti formu. U playoffu se silno trudio, no jednostavno nije išlo. Ukrali su Wizardsi dvije pobjede, no nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Raptorsima. Wall je svaku utakmicu išao preko 20 poena, no vidjelo se da to nije ista ekipa kao godinu ranije.

Poljski Čekić udara u Zid

Baš u vremenu kada je Wall objavio da ide na operaciju, Wizardsi su proigrali. Uzeli su 5 pobjeda zaredom nakon Wallove povrede, a dobili su još 5 od idućih 8 utakmica. U tom trenutku su počele naznake problema. Jedan od veterana u ovoj ekipi, iskusni Marcin Gortat je imao probleme sa svojim playmakerom. Iako su dugo godina bili ponajbolji pick and roll par Lige, čini se da su se odnosi pooštrili.

Dobre ili loše vijesti za čarobnjake?

Stvari nisu više funkcionirale i deblji kraj je izvukao Gortat koji je tradean nakon sezone. Nakon toga počeli su naglo gubiti. Wall je ipak bek Allstar kvalitete i takav igrač bi falio svakoj ekipi. Nešto su uspjeli dobiti na svježinu, no kraj sezone su dočekali sa porazima. Ostvarili su samo 3 pobjede u zadnjih 10 utakmica i u katastrofalnoj formi ušli u playoff. Beal je stao, a nije imao tko povući u napadu.

Nešto su morali mijenjati u Washintgonu. Nisu više bili ista ekipa. U playoffu su se trudili, no jednostavno im je falilo kvalitete. Wall je propustio previše utakmice i to je bio najveći problem. Na kraju sezone sumnje u sve ovo su se pokazale opravdanim. Progovorio je i trener Wizardsa Scott Brooks. Kritizirao je svoju ekipu nakon poraza od Cavsa pred kraj sezone.

“Mi smo sebična ekipa”

Jedan od rijetkih dobitnika u Wizardsima ove sezone je Bradley Beal. Odigrao je odličnu sezonu, a posebno se iskazao u odsustvu Walla. Najbitnije za njega, odigrao je sve 82 utakmice i uspio je izgurati sezonu bez povrede. Napokon je zdrav, i čini se da je bar on ostavio svoje probleme sa povredama iza sebe. Utakmicu sezone je odigrao protiv Blazersa, a tu utakmicu je ušao u Klub 50+. Ubacio je 51 poen, a samo nekoliko utakmica prije su ostali bez Walla. Stavio je ekipu na svoja leđa i odigrao vrhunski meč.

Ove sezone je bio najbolji strijelac ekipe, no u playoffu je malo zakazao. Sporo je ušao u doigravanje i prve dvije utakmice su bile za zaborav. Nakon toga je proigrao, posebno dobar je bio u dvije domaće pobjede, no u gostima je to bila druga priča.

Playoff run

Naveli smo, da su u playoffu ispali rundu ranije od prošle godine. Loš kraj sezone ih je koštao boljeg mjesta i morali su na najbolju ekipu Istoka, Raptorse. Prve dvije utakmice su dale naznake da će to biti jednosmjerna serija. Wizardsi su se držali, no onda je klupa Raptorsa povukla i rješavala utakmice. Dodali su gas i Wizardsi to nisu mogli pratiti. No, dolaskom serije u Washington stvari se mijenjaju.

Wizardsi se bude i dobijaju dvije domaće utakmice na krilima svog bekovskog dua Wall-Beal. Odigrali su odlične mečeve, sjajnu obranu na jednom dijelu, a Wall i Beal su rješavali sve u napadu. Obojica su ubacila 20+ poena i kada tako igraju Wizardsi pobjeđuju.

Čovek sa m****a obećava: Borba, to je naše drugo ime!

Borba nije dugo trajala. Raptorsi su dobili iduće dvije utakmice i završili seriju u svoju korist. Promjene su bile nužne u Wizardsima i klub je već napustio Marcin Gortat. Kao njegova zamjena je stigao Dwight Howard koji mijenja klubove kao na traci. Ovo je riskantan potez Wizardsa, no ukoliko sve bude u redu, moglo bi biti pun pogodak.

7 Trackbacks / Pingbacks

  1. Recap sezone: Dominacija 'petorke smrti' i detronizacija 'Kralja' - Ostatak Sveta
  2. „Neki igrači imaju svoje agende“ - Ostatak Sveta
  3. Čarobnjaci udarili u "Zid" - Ostatak Sveta
  4. Novi šerif Glavnog grada - Ostatak Sveta
  5. Washington Wizards 2019-2020: Sve oči uprte u Walla - Ostatak Sveta
  6. 'Čarolija' ponovo živi u NBA - Ostatak Sveta
  7. Washington Wizards 2021-2022: Izgubljeni čarobnjaci - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*