“Partizanovac” među elitom!

Reuters

Nakon četvorogodišnjeg „kaljenja“ u KK Partizan, 2.13 cm visoki centar Nenad Krstić potpisao je 2004. za Brooklyn Nets. Biran je bio 2 godine prije pred kraj 1. runde sa 24. pickom. Odmah po dolasku u NBA imao je impresivnu rookie sezonu. Beležio je 10 poena i 5.3 skoka po meču, sa još boljim nastupima u plej offu protiv Miami Heat – 18.3 poena i 7.5 skokova.

U narednih sedam sezona, uz Netse, nastupao je i za Oklahoma City Thunder i Boston Celtics, a za 8 sezona, pružajući kontuinuirano dobre partije, beležio je prosečno – 10 poena i 5.4 skoka.

Uz kratku epizodu u ruskom Tajfunu, za vreme lock outa, nakon povratka u Evropu 2011. potpisuje za Moskovski CSKA Moscow (sa kojim tragično gubi evroligašku titulu protiv Olimpijakosa), a 2014. priključuje se Anadolu Efes Spor Kulübü na čijem je čelu Duda Ivković.


 

U septembru 2016. najavljuje kraj karijere zbog povrede. Najavljen kao nova zvezda srpske košarke, koja je u tandemu sa Darkom Miličićem, trebalo da čini centarski tandem snova, utisak je da je Krstić u dresu Orlova mogao mnogo više. Bio je kapiten tima Srbije šest godina. Za odlične igre na Eurobasket 2009., nagrađen je srebrom, dok je bio član reprezentacije koja je 2014 na Mondobasketu igrala finale protiv SAD, no njegov učinak je zbog povrede bio znatno manji, a dobrim igrama u prvi je plan tada izbio Miroslav Raduljica.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Naši u NBA: Srba i Hrvata za 9 petorki! - Ostatak Sveta
  2. Crno bela legenda se vraća kući - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*