Familija Jackson protiv Dirka i Vincea

jaren jackson jr
Screenshot/Ostataksveta

Preneseno sa: Aktualac

Skraćena sezona 1998/99.godina. Jaren Jackson igra za Spurse, buduće NBA šampione sasvim običnu utakmicu 4.marta protiv Dallasa koju San Antonio rutinski dobija 95:79. Ali ovaj meč ćemo, za trenutak ostaviti po strani. 26. marta Spursi igraju protiv Toronto Raptorsa, a 27. marta ponovo protiv Dallas Mavericksa.

Zašto je sve ovo bitno? Zato što je Jackson u dva dana odigrao dva duela sa dvojicom najstarijih aktivnih košarkaša u NBA Ligi! Dirk Nowitzki je u rookie sezoni čak 4 puta imao priliku da igra sa ocem ovogodišnjeg četvrtog pika na Draftu, dok je Vince Carter imao i direktne duele sa Jacksonom sr. jer su igrali na istim pozicijama.

Posljednji Mohikanci NBA Lige

Jaren Jackson Jr. sada ima nepunih 19 godina, a rođen je par meseci nakon što mu je otac osvojio šampionski prsten u duelima protiv New York Knicksa. Na Draftu je biran sa visoke, četvrte pozicije, i biće uzdanica Memphis Grizzliesa. Kao nekada kada su kao rookie igrači Nowitzki i Carter igrali sa tata Jacksonom, tako će sada sa 20 godina NBA iskustva igrati sa sinom Jarena Jacksona. Nadamo se da će Jackson Jr. imati i direktne duele kao i njegov otac sa ovim rivalima u…prethodnom veku!

 

1 Trackback / Pingback

  1. Neprimjetni "Međed" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*