Milwaukee Bucks 2017-2018 Godina stagnacije

Prošla sezona je bila iznenađujuće dobra za Buckse. Ostvarili su dobar rezultat, pružili dobar otpor u playoffu, a nakon toga očekivalo se dosta ove sezone. Giannis je već prošle godine pokazao znatni napredak u igri, Middelton je napokon bio zdrav, Parker se trebao vratiti tijekom sezone, a ROY Brogdon je bio godinu dana iskusniji. No, stvari nisu išle tako glatko. U sezonu su ušli u promjenjivoj formi. Prvo su izgubili 4 utakmica, a nakon toga dobili 4 zaredom, te nastavili igrati toplo-hladno. Kraj sezone im je donio čak i gore mjesto nego prošle godine. Ovaj puta su u playoff ušli sa 7. pozicije. Iako su koncem sezone kalkulirali i odabrali ozljedama pokošene Kelte, umjesto Procesa, ipak se nisu dobro proveli u doigravanju i ostvarili su isti rezultat kao i prošle godine – ispadanje u prvom krugu.

 

 

 

 

 

“Gdje ideš šefe?”

Stvar koja je obilježila ovu sezonu Bucksa je smjena glavnog trenera Jason Kidda. Uprava je razočarana rezultatima, odlučila smijeniti Kidda i tako napraviti pravu malu pobunu u svlačionici. Najglasniji je bio najbolji igrač Giannis koji je obožavao Kidda. Kao rookiea nije niti znao tko je Kidd, morao ga je guglati, no kada je vidio što je njegov trener uradio u karijeri, Giannis ga je odmah počeo poštovati. Tako se nastavilo i kasnije, a njemu jednostavno nije bilo jasno zašto je Kidd smijenjen.

Giannis: “Šefe, ovo nije u redu…”

Kidd je smijenjen sredinom sezone, nakon što su Bucksi po prvi puta pali na 9. mjesto Istoka. Imali su pozitivan 24-22 omjer, no to nije zanimalo upravu. Nisu se slagali s Kiddom oko budućnosti ove ekipe i Allstar playmaker je morao otići. Umjesto njega instaliran je Joe Prunty, pomoćni trener. Isprva kao privremeno rješenje, no solidnim igrama u nastavku sezone osigurao si je posao barem do kraja godine. Bucksi nisu ništa posebno bolje igrali pod Pruntyem, no uspio je odvesti do playoffa, što je zapravo bio i cilj.

Nakon sezone doveli su Budenholzera, bivšeg trenera Hawksa koji je želio pobjedničku ekipu. Sada je u ruke dobio izuzetno potentnu ekipu, predvođenu možda i najvećom mladom zvijezdom Lige, a na njemu je da ponovi uspjeh iz Atlante kada su bili ponajbolja ekipa Istoka.

Ovo je bio ključan potez uprave, instaliranje kvalitetnog trenera. Teško da su mogli bolje pogoditi nego s Budom.

Da li Bucksima otkucava vreme?

Greak Freek nastavlja dominaciju

Tamo gdje je stao prošle godine, Giannis nastavlja i ove sezone. Iza njega je sezona karijere, postao je jedan od najbolji strijelaca Lige, ubacivao je gotov 27 poena u prosjeku, a uz to uspio je pokupiti i 10 skokova po utakmici. Najgora utakmice sezone je bila ona protiv Pistonsa kada je ubacio samo 11 poena, no u velikoj većini ostalih se nije spuštao ispod 20. Bio je glavni pokretač Bucksa ove sezone, u napadu je radio gotovo sve, a ostvario je čak i određen pomak u šutu. Uz to imao je i potez sezone kada je skoro zavšio karijeru Tima Hardaway Jr.

No, nije ovo bio jedini Giannsov poster ove sezone. Baynes je nekoliko puta nastradao, a ni ostali centri nisu bili sigurni pored Grka.

Giannisa traže zbog ‘pokušaja ubistva’

Odlazak Mirze

Bucksima je ove sezone falilo kvalitete s klupe, a “krivac” za to je bio i Mirza Teletović. Naš šuter je imao ogromnih problema s povredama i bolesti prošle sezone. Odigrao je samo 10 utakmica u sezoni, a onda je morao na pauzu zbog povrede koljena. Nakon toga stvari su se pogoršale, te su Mirzi otkriveni ugrušci u plućima. Sezona je za njega bila završena, a jedno vrijeme je čak i nastavak karijere bio upitan. Srećom, Mirza se počeo oporavljati, no svejedno je morao presjediti sezonu. To je značilo samo jednu stvar, rastanak s Bucksima.

Mirza raskrstio s Bucksima

Mirza sada ima odrješene ruke da pronađe novi klub, a Bucksi su ostali bez sjajnog šutera. Prošle sezone se još uvijek prilagođavao i tražio je formu i konstatnu, a kako je ove igrao samo 10 utakmica Bucksi su ostali zakinuti za najbolje Mirzine igre. Šteta, jer baš im je takav profil igrača falio. Osim Middletona i Brogdona nisu imali pouzdanog šutera izvana, a s njim u petorci Giannis bi imao još više prostora za dominaciju.

Scary Terry vs Bledsoe

Posljednjih nekoliko utakmica regularne sezone su počele kalkulacije. Kako je na Istoku prvih 8 mjesta bilo bezecirano dosta prije kraja sezone, ekipe su praktički mogle birati svoj protivnika u playoffu. Heat je izabrao Sixerse, tako da su Bucksima ostali Kelti. Činilo se kako imaju šanse, jer kao što znamo Kelti su ušli bez dva najbolja igrača u ovo doigravanje. Borili su se do posljednje minute, a prva utakmice je bila nešto posebno. Jedna od najbolji u ovom doigravanju.

Sve utakmice su bile napete, a obje ekipe su obranile svoj domaći teren. Nažalost Kelti su imali jednu domaću utakmicu više i u posljednjoj sedmoj su dokrajčili Buckse. Ovu seriju je obilježio dvoboj Roziera i Bledsoea. Scary Terry je pokazao nevjerovatne stvari u ovom playoffu, a baš ova serija protiv Bucksa je bila samo početak. Bledsoe se namjerio na njega, namjerno ga podbadao na društvenim mrežama, no na kraju je izvukao deblji kraj. Terry je odnio pobjedu i u individualnom dovoboju, a i Kelti su prošli dalje.

Da, Bledsoe, to je taj j****i igrač

Iduća sezona bi mogla biti prekretnica za Buckse. Izgubili su Parkera, više ga nisu htjeli čekati, a iako je Giannis izjavio kako želi uzeti naslov s Bucksima sumnjamo da će čekati još 5,6 godina da Bucksi okupe konkurentnu ekipu. Moraju iskoristiti momentum i dobre igre Giannisa i Middeltona prošle sezone, te pokušati zaprijetiti najboljim ekipama Istoka.

 

 

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Central: - Ostatak Sveta
  2. Central: MVP lige, odbrambeni bastioni, i otpisani Cavsi - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*