Jedan međ Delije, drugi međ Grobare

ristic penava
Screenshot/Ostataksveta

Okreće se nova stranica u Partizanu. Nakon nekoliko razočaravajućih sezona, sada su ozbiljni u naumu da se vrate na sam vrh u Srbiji. Već neko vrijeme skautiraju Amerikance i traže pravi izbor, a svog novog centra su već pronašli. Najbolji bloker NCAA Lige stiže u Partizan. Ajdin Penava, Bošnjak koji je igrao za sveučilište Marshall odlučio je pojačati redove Partizana.

Nakon 3 godine u NCAA Ligi, Ajdin se odlučio prijavit za NBA draft. Nažalost, nije izabran, a umjesto G-Lige odlučio je izabrati Partizan.

Govore da podsećam na Duranta, Porzingisa…

Osim Partizana, i Crvena zvezda ima novog centra za narednu sezonu. Dušan Ristić, koji je u prošloj sezoni, nosio dres Arizona Wildcatsa, i gde je sjajno sarađivao sa prvim pickom na ovogodišnjem draftu, DeAndre Aytonom, odlučio se za crven bele. Ristić, koji je ove sezone ostao nedraftan, imao je ponudu Sunsa da im se priključi tokom Letnje lige i da radi sa stručnim štabom Igora Kokoškova, no odlučio se vratiti u Srbiju.

On je sa Zvezdom potpisao trogodišnji ugovor.

“Velika mi je čast da saopštim da ću svoju košarkašku karijeru nastaviti u klubu u kojem sa odrastao i sa uspehom nosio dres svih mlađih kategorija. Posle četiri godine studija i igranja košarke na jednom od najboljih američkih univerziteta spreman sam da ponovo obučem Zvezdin dres i postanem deo crveno-bele porodice”, rekao je Ristić nakon objavljivanja ove vesti.

Ristić i Ayton ponovo u istom dresu?

Ristić je istakao da mu je primarno da se tokom leta nametne stručnom štabu Srbije, za koju je dobio poziv za ovoletnjo okupljanje pred odlazak u Kinu gde će Srbiju na dva turnira voditi Đorđevićev pomoćnik, Jovica Antonić.

Đorđević je još 8. juna saopštio spisak igrača na koje računa za ovu akciju, njih 24, od kojih su se Antoniću – što zbog povreda, što iz različitih (ne)opravdanih razloga – javila samo osmorica: Stefan Pot, Nikola Rebić, Ilija Đoković, Nemanja Nenadić, Vojislav Stojanović, Dušan Ristić, Nikola Jovanović i Dragan Apić. Bilo je neophodno slanje naknadnih poziva, a prihvatili su ih Miroslav Pašajlić, Brano Đukanović, Nemanja Krstić, Marko Tejić, Veljko Brkić i Goran Huskić. Trenutno su ovi momci na 1-1 scoreu. Prvu su izgubili do domaćina Kine, da bi nakon toga dobili Angolu s Ristićem u glavnoj ulozi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*