Bostonova formula za prsten!

2008. godine počelo je stvaranje ponovo velikog Bostona. Nakon godina tavorenja u osrednjosti Ainge je odlučio povući drastične poteze i formirati prvu Veliku trojku ikada u NBA.

Pierce je naravno već bio Kelt, a sve je počelo dolaskom sjajnog krilnog centra Kevina Garnetta. On je pristigao u tradeu iz Wolvesa za čak 5 igrača + pick prve runde. Put Minnesotte su otišli Sebastian Telfair, Al Jefferson, Ryan Gomes, Gerald Green i Theo Ratliff + taj pick prve runde Kelta.

Njegov dolazak je označio stvaranje nečega velikoga, a kasnije se priključio i Ray Allen i pohod Kelta na naslov je mogao početi. Tokom sezone sjajne igre je pružao i play Rajon Rondo tako da smo zapravo dobili i Veliku Četvorku.

Ostvarili su sjajan 66-16 omjer u regluarnom delu, te bili najbolja obrambena ekipa lige. U playoffu su redom padali Hawksi, Cavsi i Pistonsi na Istoku, a onda je na red došlo i Veliko finale. Pobeda je bila slađa jer su im protivnici bili stari rivali Lakersi koje su pobedili sa ukupnih 4-2 i pobedom u poslednjoj utakmici od čak 39 razlike.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Kako je KG umalo završio u Warriorsima! - Ostatak Sveta
  2. Najveći trade u povijesti NBA Lige - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*