Niko ne voli Austina…

Postoje li kriteriji po kojima možemo znati ko je najomraženiji igrač u NBA. Možda na osnovu pažnje i negativnih reakcija fanova. Tu bi svakako onda bilo mesta za Draymonda Greena, koji i svoje saigrače ponekad zna iziritirati svojim ponašanjem, ili DeMarucsa Cousinsa koji počesto glumi pravog ‘nasilnika’ na terenu. Dok ne naleti na jačeg (Randolhpa, nedavno).

Ili su to Lebron James ili James Harden koji stalno imaju nešto da prigovore sudijama. Ili je to, pak, Austin Rivers kojeg ne vole zbog činjenice da je – Docov sin, i da zbog toga ima povlašten tretman. On je razlog odlaska Chrisa Paula iz LA, on je razlog i velike gužve (uz Griffina) koja se nedavno desila na susretu Clippersa i Rocketsa. No, Austin je nedavno izjavio nešto što će fanove još više iziritirati.

“Možda ja i jesam dobio priliku jer sam Docov sin, ali moji potezi me štite od svih negativnosti,” rekao je Rivers mlađi.

Zapravo njegovu izjavu je vrlo teško prevesti na naš jezik, posebno njen drugi deo (“but I know my swagger keeps me from succumbing to negativity”) u kojoj je reč Swagger malo nejasna, i može se raznoliko tumačiti.

Austin Rivers May Have Become The Most Hated Player In The NBA After This Quote

Rivers je u prošloj sezoni beležio preko 15 poena uz 4 asistencije i 2.4 skoka, što mu je bila najbolja sezona u karijeri. Dobio je dosta prilike jer bekovska linija Clippersa je usled povreda Beverleya i Teodosića jedno vreme bila poptuno devastirana.

No, Austina osim navijača i igrača ne vole i sudije. Nekoliko puta dobijao je tehničke greške zbog prigovora, a sinoć ga je izignorisao i sudija. Naime, u poslednjim sekundama utakmice između Clippersa i Milwaukee Bucksa Rivers je prišao sudiji i pružio mu ruku kako bi se rukovao. No, ovaj je to izignorisao. Nekoliko puta…

Leto je donelo promene i u redovima Clippersa, a klub je odlučio trejdati Austina koji je završio na Istoku u Wizardsima u zamenu za centra Marcina Gortata.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*