“Prsten me ne zanima”

vince carter
Screenshot/Twitter

Jedan od najstarijih i najdugovječnijih igrača Lige je Vince Carter. On i Dirk su najiskusniji aktivni igrač u Ligi, s bezbroj utakmica iza sebe. Dirk je ostao vjeran Mavsima čitavu karijeru, dok se Air Canada odlučio na malo drugačiji put.

Možda i najbolji dunker u povijesti Lige pred kraj svoje karijere je promijenio nekoliko ekipa. Obično veterani odlazi u ekipe u kojim će imati najviše šansi za uzeti prsten, no Carteru to nije bitno. Nakon Netsa imao je dvije kratke epizoda u Orlandu i Sunsima, da bi nakon toga stigao u Mavse. Dok je igrao s Dirkom imao je nešto playoff nastupa, no oba puta kada su se plasirali ispali su u prvom krugu. Očekivano je bilo nakon toga da će Carter otići u neku jaču ekipu, no odlučio se za Memphis.

Nakon 3 sezone u Memphisu svi su mislili da će Carter u zasluženu mirovinu, no nakon toga odlučio se za Kingse. Ekipu koja nema niti najmanje šanse za uzeti naslov, pa čak ni za playoff bitku. Tako je na kraju i bilo, a ove sezone je napravio istu stvar. Samo što je otišao na Istok u Hawkse. Carter uživa u igranju košarke i želi pomoći mladim igračim i čini se da je to za njega ravno osvajanju prstena.

-“Došao sam u Ligu kako bi osvojio prsten. Na početku karijere mi je samo to bilo važno. No, sada sam uvidio da to nije za mene. Zadovoljan sam načinom na koji je išla moja karijera.”- izjavio je Carter.

Za Air Canadu je ovo vrlo vjerovatno posljednja sezona. Odigrao ih je čak 21 i u svojem primeu je bio jedan od najboljih igrača Lige. Svakako najatraktivniji. Odabrao je poseban put, i baš po njegovom primjeru možemo vidjeti da stvarno uživa u igranju košarke. I da mu je samo to bitno.

1 Trackback / Pingback

  1. The Last "Jet" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*